Modelčke namažemo z maslom. Jabolka olupimo in naribamo. Gresu primešamo jajca, sladkor, naribana jabolka in mlete lešnike. Maso vlijemo v modelčke in pečemo v ogreti pečici na 180°C, 20-25 minut, oz toliko časa, da je narastek zlato rjavo zapečen. Dekoriramo še z grobo narezanimi lešniki in sladkorjem v prahu.
Gresov narastek
Sestavine
4
število porcij
-
- 350 g pšenični zdrob
- 60 g sladkor
- 3 jabolka
- 1 jajca
- 60 g lešniki
Priprava
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci OŠ Vavta vas.
Fotografija: Saša D. Škrjanec