
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Bulgur Bulgur | 160 g g | |
Jajčevec Jajčevec | 1 | |
Bučke Bučke | 1 | |
Paprika Paprika | 1 | |
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 80 g g | |
Črne olive Črne olive | 22 g g | |
Meta Meta | ||
Feta sir Feta sir | ||
Olje Olje | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Origano Origano |
tzatziki
Kumara Kumara | 1 | |
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml | |
Grški jogurt Grški jogurt | 48 ml ml | |
Meta Meta | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Česen Česen | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrška pojedina
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Bulgur skuhaj po navodilih na embalaži. Jajčevec, bučko in papriko nareži, posoli, popopraj, pokapaj z oljem, potresi s suhim origanom, premešaj in peci približno 30 minut na 200°C. Češnjevce nareži na polovičke. Kumaro olupi in naribaj. Pusti nekaj minut, da izpusti čim več vode, potem pa jo dobro ožemi. Dodaj sesekljano meto, sol, poper, česen, olje, limonin sok in premešaj. Poskusi in dodelaj. Na krožnik serviraj pripravljen bulgur, dodaj pečeno zelenjavo, češnjevce in olive. Dodaj še tzatziki in nadrobljeno feto, potem pa okrasi še s poprom, meto in po želji še z redkvicami. Celoten krožnik pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka in postrezi.
Nasvet:Če mete nimaš, uporabi peteršilj. Česen za v tzatziki naribaj ali pa uporabi česen v prahu (približno ¼ žličke). Tzatziki nujno poskusi in dodelaj - več česna, popra ali soli - saj je količina sestavin odvisna od velikosti in sočnosti kumare. Poskušaj in dodelaj, dokler ne dobiš okusa, ki ti je všeč. Tzatziki lahko uporabiš tudi pri drugih jedeh - odlično se ujema s katerim koli pečenim mesom. Namesto bulgurja lahko uporabiš tudi kuskus ali pa kvinojo, lahko tudi riž.