V večji posodi z električnim mešalnikom zmešajte zmehčano maslo, mandljevo maslo in kokosovo olje. Mešajte tako dolgo, da nastane kremasta zmes, dodajte sladkor ter ponovno dobro premešajte. V manjši posodi z žličko pomešajte moko in pecilni prašek. Mešanico moke in pecilnega praška dodajte k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešajte. Iz dobljene mase naredite kroglice poljubne velikosti, jih položite na s papirjem za peko obdan in namaščen pekač (pazite, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem sploščite. Pecite 12 minut na 160˙C.
Gudafuda piškoti
Sestavine
4
število porcij
-
- 95 g maslo
- 120 g mandljevo maslo
- 80 g rjavi sladkor
- vrečke vanilijev sladkor
- 25 ml kokosovo olje
- 220 g pirina moka
- 12 g pecilni prašek
- temna čokolada
- lešniki
- pistacije
- mandlji
Priprava
Nad vodno soparo (lahko uporabite tudi mikrovalovno pečico) stopite poljubno čokolado in jo prelijte po ohlajenih piškotih. Za posip uporabite oreščke ali sadje po želji.