Gudafuda piškoti

Gudafuda piškoti image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 95   g maslo
    • 120   g mandljevo maslo
    • 80   g rjavi sladkor
    •   vrečke vanilijev sladkor
    • 25   ml kokosovo olje
    • 220   g pirina moka
    • 12   g pecilni prašek
    •   temna čokolada
    •   lešniki
    •   pistacije
    •   mandlji

Priprava

    V večji posodi z električnim mešalnikom zmešajte zmehčano maslo, mandljevo maslo in kokosovo olje. Mešajte tako dolgo, da nastane kremasta zmes, dodajte sladkor ter ponovno dobro premešajte. V manjši posodi z žličko pomešajte moko in pecilni prašek. Mešanico moke in pecilnega praška dodajte k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešajte. Iz dobljene mase naredite kroglice poljubne velikosti, jih položite na s papirjem za peko obdan in namaščen pekač (pazite, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem sploščite. Pecite 12 minut na 160˙C.

    Nad vodno soparo (lahko uporabite tudi mikrovalovno pečico) stopite poljubno čokolado in jo prelijte po ohlajenih piškotih. Za posip uporabite oreščke ali sadje po želji.