Preprosto več za vas
Banana njam

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Banane Banane3
Jajca Jajca2
Rjavi sladkor Rjavi sladkor85 g g
Repično olje Repično olje35 ml ml
Mleti lešniki Mleti lešniki70 g g
Pirina moka Pirina moka125 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek10 g g
Soda bikarbona Soda bikarbona5 g g
Sol Sol1 ščepec ščepec
Mlečna čokolada Mlečna čokolada100 g g

Banana njam

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

25 min
(4)

Priprava

Zrele banane narežite na kolobarje in jih dobro pretlačite z vilico. V večji posodi z električnim
mešalnikom zmešajte jajci, rjavi sladkor, olje in banane. K mokrim sestavinam počasi dodajajte suhe sestavine - mlete lešnike, pirino moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Vse skupaj dobro premešajte in na koncu dodajte še na koščke narezano čokolado (po želji). Pekač obdajte s papirjem za peko in ga namastite. Maso vlijte v pekač in jo enakomerno
razporedite po pekaču. Pecite približno 55 min na 170 ̇C.