
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.
Sestavine
Banane Banane | 3 | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 85 g g | ||
Repično olje Repično olje | 35 ml ml | ||
Mleti lešniki Mleti lešniki | 70 g g | ||
Pirina moka Pirina moka | 125 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 10 g g | ||
Soda bikarbona Soda bikarbona | 5 g g | ||
Sol Sol | 1 ščepec ščepec | ||
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 100 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBanana njam
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Zrele banane narežite na kolobarje in jih dobro pretlačite z vilico. V večji posodi z električnim
mešalnikom zmešajte jajci, rjavi sladkor, olje in banane. K mokrim sestavinam počasi dodajajte suhe sestavine - mlete lešnike, pirino moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Vse skupaj dobro premešajte in na koncu dodajte še na koščke narezano čokolado (po želji). Pekač obdajte s papirjem za peko in ga namastite. Maso vlijte v pekač in jo enakomerno
razporedite po pekaču. Pecite približno 55 min na 170 ̇C.