
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBreskove pite
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico ogrejemo na 210 C. Listnato testo odvijemo in izrežemo 6 krogov. Vsakemu krogu naredimo centimeter od roba zarezo, najlažje kar z nožem, vendar ne prerežemo do dna (tako se bo rob med peko dvignil). Sredino testa prepikamo z vilicami. Sveži sir in javorjev sirup dobro zmešamo. Breskvi narežemo na rezine. Na vsak krog testa damo 2 žlički sirove mase in nanjo položimo rezine breskve. Pečemo približno 20 minut. Še vroče malce premažemo z javorjevim sirupom (po želji lahko tudi z medom ali breskovo, marelično marmelado). Zraven se zeloooo prileže kepica vanilijevega sladoleda ali sladka smetana.
Nasvet: Kroge najlažje izrežemo tako, da na testo položimo skodelico in krog izrežemo z nožem. Ostanek testa malo zvijemo, spečemo in posujemo s sladkorjem v prahu.