Preprosto več za vas
Breskove pite

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Breskove pite

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0 min
(1)

Priprava

Pečico ogrejemo na 210 C. Listnato testo odvijemo in izrežemo 6 krogov. Vsakemu krogu naredimo centimeter od roba zarezo, najlažje kar z nožem, vendar ne prerežemo do dna (tako se bo rob med peko dvignil). Sredino testa prepikamo z vilicami. Sveži sir in javorjev sirup dobro zmešamo. Breskvi narežemo na rezine. Na vsak krog testa damo 2 žlički sirove mase in nanjo položimo rezine breskve. Pečemo približno 20 minut. Še vroče malce premažemo z javorjevim sirupom (po želji lahko tudi z medom ali breskovo, marelično marmelado). Zraven se zeloooo prileže kepica vanilijevega sladoleda ali sladka smetana.

Nasvet: Kroge najlažje izrežemo tako, da na testo položimo skodelico in krog izrežemo z nožem. Ostanek testa malo zvijemo, spečemo in posujemo s sladkorjem v prahu.