
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamBreskove pite
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico ogrejemo na 210 C. Listnato testo odvijemo in izrežemo 6 krogov. Vsakemu krogu naredimo centimeter od roba zarezo, najlažje kar z nožem, vendar ne prerežemo do dna (tako se bo rob med peko dvignil). Sredino testa prepikamo z vilicami. Sveži sir in javorjev sirup dobro zmešamo. Breskvi narežemo na rezine. Na vsak krog testa damo 2 žlički sirove mase in nanjo položimo rezine breskve. Pečemo približno 20 minut. Še vroče malce premažemo z javorjevim sirupom (po želji lahko tudi z medom ali breskovo, marelično marmelado). Zraven se zeloooo prileže kepica vanilijevega sladoleda ali sladka smetana.
Nasvet: Kroge najlažje izrežemo tako, da na testo položimo skodelico in krog izrežemo z nožem. Ostanek testa malo zvijemo, spečemo in posujemo s sladkorjem v prahu.