Breskove pite

Breskove pite image
Težavnost Srednje
Priprava 20 min
Kuhanje 20 min

Sestavine

5 število porcij
    • 1   kos listnato testo
    • 250   g sveži sir
    • 4   žlice javorjev sirup
    • 2   kosov breskev

Priprava

    Pečico ogrejemo na 210 C. Listnato testo odvijemo in izrežemo 6 krogov. Vsakemu krogu naredimo centimeter od roba zarezo, najlažje kar z nožem, vendar ne prerežemo do dna (tako se bo rob med peko dvignil). Sredino testa prepikamo z vilicami. Sveži sir in javorjev sirup dobro zmešamo. Breskvi narežemo na rezine. Na vsak krog testa damo 2 žlički sirove mase in nanjo položimo rezine breskve. Pečemo približno 20 minut. Še vroče malce premažemo z javorjevim sirupom (po želji lahko tudi z medom ali breskovo, marelično marmelado). Zraven se zeloooo prileže kepica vanilijevega sladoleda ali sladka smetana.

    Nasvet: Kroge najlažje izrežemo tako, da na testo položimo skodelico in krog izrežemo z nožem. Ostanek testa malo zvijemo, spečemo in posujemo s sladkorjem v prahu.