Preprosto več za vas
Celjski krofje (čokoladni brezglutenski krofi)

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Mleti lešniki Mleti lešniki30 g g
Mleti orehi Mleti orehi50 g g
Kokosova moka Kokosova moka30 g g
Mandljeva moka Mandljeva moka60 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor12 g g
Pirina moka Pirina moka100 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek12 g g
Kokosov sladkor Kokosov sladkor40 g g
Jajca Jajca2
Jabolčni sok Jabolčni sok
(ali hruškov)
100 ml ml
Javorjev sirup Javorjev sirup100 g g
Lešnikova krema Lešnikova krema
(z medom)
80 g g
Banane Banane1
Maline Maline
(liofilizirane)
15 g g

Celjski krofje (čokoladni brezglutenski krofi)

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(3)

Priprava

V večjo skledo stresi: mlete lešnike, mlete orehe, mleti kokos, mlete mandlje, vanilijev sladkor, pirino moko in pecilni prašek ter vse skupaj z žlico dobro premešaj. V kuhinjskega robota (lahko uporabiš tudi električni mešalnik) stresi kokosov sladkor in jajci ter pri najvišji hitrosti mešaj nekaj minut. Dodaj sok z okusom jabolka in hruške, javorjev sirup, namaz, pretlačeno banano, liofilizirane maline in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. V zmes stresi mešanico suhih sestavin in pri nižji hitrosti dobro premešaj. Model za krofe dobro namasti (najboljše bo, če uporabiš pršilo za namastitev pekačev, lahko pa ga premažeš tudi z maslom ali kokosovim oljem). Zmes s pomočjo vrečke za dresiranje nadevaj v pekač in peci 12 minut na 170°C.