V večjo skledo stresi: mlete lešnike, mlete orehe, mleti kokos, mlete mandlje, vanilijev sladkor, pirino moko in pecilni prašek ter vse skupaj z žlico dobro premešaj. V kuhinjskega robota (lahko uporabiš tudi električni mešalnik) stresi kokosov sladkor in jajci ter pri najvišji hitrosti mešaj nekaj minut. Dodaj sok z okusom jabolka in hruške, javorjev sirup, namaz, pretlačeno banano, liofilizirane maline in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. V zmes stresi mešanico suhih sestavin in pri nižji hitrosti dobro premešaj. Model za krofe dobro namasti (najboljše bo, če uporabiš pršilo za namastitev pekačev, lahko pa ga premažeš tudi z maslom ali kokosovim oljem). Zmes s pomočjo vrečke za dresiranje nadevaj v pekač in peci 12 minut na 170°C.
Celjski krofje (čokoladni brezglutenski krofi)
Sestavine
1
število pekačev
-
- 30 g mleti lešniki
- 50 g mleti orehi
- 30 g kokosova moka
- 60 g mandljeva moka
- 12 g vanilijev sladkor
- 100 g pirina moka
- 12 g pecilni prašek
- 40 g kokosov sladkor
- 2 jajca
- 100 ml jabolčni sok
- 100 g javorjev sirup
- 80 g lešnikova krema
- 1 banane
- 15 g maline
Priprava