Preprosto več za vas
Celjski krofje (čokoladni brezglutenski krofi)

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Celjski krofje (čokoladni brezglutenski krofi)

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0 min
(3)

Priprava

Sladki krompir olupite in ga narežite na koščke. Dajte ga v sekljalnik in ga nasekljajte. V večjo posodo ubijte jajci, dodajte krompir in nato še arašidovo maslo, kakav v prahu, sladkor, med, kokosovo moko, lešnikovo moko, ščep soli, sodo bikarbono in pecilni prašek. Z električnim mešalnikom vse sestavine dobro premešajte. Pekač za krofe namastite in maso nadevajte v pekač (lahko uporabite vrečko za dresiranje). Pecite na 170° približno 18 minut. Nad vodno soparo stopite čokolado in jo prelijte po krofih. Za posip lahko uporabite karkoli (npr. ovsene kosmiče, pistacije, indijske oreščke).