Preprosto več za vas
Cimetova strjenka

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Cimetova strjenka

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0 min
(0)

Priprava

Lističe želatine namoči v mrzlo vodo (upoštevaj navodila proizvajalca), nato vodo odlij. V kozici segrej 1 dl mandljevega napitka, dodaj želatino (pazi, da želatina pri segrevanju ne zavre) in vse skupaj dobro premešaj, da se želatina raztopi. V drugi kozici segrej preostali mandljev napitek, mu dodaj sladko smetano, dateljnov sirup, rumenjaka, semena stroka vanilije in cimet ter mešaj do brbotanja tekočine. Mešanico odstavi s plošče in vanjo vmešaj še mešanico mandljevega napitka in želatine ter pri srednji temperaturi vse skupaj mešaj še približno 2 minuti. Pusti, da se zmes malo ohladi, nato jo vlij v kozarce in za nekaj ur (čez noč) postavi v hladilnik. Preden sladico postrežeš, ji dodaj še sladko smetano in posuj s kakavom v prahu.