Preprosto več za vas
Čokorulada

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Jajca Jajca4
Rjavi sladkor Rjavi sladkor65 g g
Voda Voda35 ml ml
Repično olje Repično olje12 ml ml
Brezglutenska moka Brezglutenska moka150 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek7 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor10 g g
Bučna semena Bučna semena50 g g

Nadev

Čokoladni puding Čokoladni puding
(brez glutena)
Rižev napitek Rižev napitek3 dl dl
Dateljnov sirup Dateljnov sirup25 ml ml
Sladka smetana Sladka smetana1 dl dl

Čokorulada

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Loči rumenjake in beljake ter iz beljakov stepi sneg. V drugi posodi rumenjake, rjavi sladkor in vanilijev sladkor z električnim mešalnikom dobro premešaj, dodaj vodo, olje in bučna semena ter vse skupaj še enkrat premešaj. Nato v zmes vmešaj še moko s pecilnim praškom ter stepeni sneg. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi sprej za namastitev pekačev. Zmes vlij v pekač in jo enakomerno razporedi po pekaču. Peci 10 minut na 180˙C. Pečeno rulado obrni na kuhinjsko krpo in jo še vročo (s pomočjo kuhinjske krpe) zvij.
Medtem, ko se rulada hladi, pripravi kremo. Od odmerjene količine mleka odvzemi 6 žlic riževega napitka, dodaj prašek za puding (puding je lahko tudi brezglutenski, če želiš rulado brez glutena) in premešaj, da nastane gladka zmes. Preostali napitek segrej do vretja, odstavi z ognja in postopoma primešaj zmes pudinga. Kuhaj še približno 2 minuti in ves čas mešaj. Na koncu dodaj še dateljnov sirup in pusti, da se puding popolnoma ohladi.
V posebni posodi z električnim mešalnikov stepi sladko smetano, jo dodaj ohlajenemu pudingu in vse skupaj dobro premešaj.
Rulado odvij, jo premaži s čokoladno kremo in jo še enkrat zvij. Vse skupaj za nekaj časa postavi v hladilnik.