
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Jajca Jajca | 4 | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 65 g g | ||
Voda Voda | 35 ml ml | ||
Repično olje Repično olje | 12 ml ml | ||
Brezglutenska moka Brezglutenska moka | 150 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 7 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 10 g g | ||
Bučna semena Bučna semena | 50 g g |
Nadev
Čokoladni puding
Čokoladni puding (brez glutena) | |||
Rižev napitek Rižev napitek | 3 dl dl | ||
Dateljnov sirup Dateljnov sirup | 25 ml ml | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 1 dl dl |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamČokorulada
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Loči rumenjake in beljake ter iz beljakov stepi sneg. V drugi posodi rumenjake, rjavi sladkor in vanilijev sladkor z električnim mešalnikom dobro premešaj, dodaj vodo, olje in bučna semena ter vse skupaj še enkrat premešaj. Nato v zmes vmešaj še moko s pecilnim praškom ter stepeni sneg. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi sprej za namastitev pekačev. Zmes vlij v pekač in jo enakomerno razporedi po pekaču. Peci 10 minut na 180˙C. Pečeno rulado obrni na kuhinjsko krpo in jo še vročo (s pomočjo kuhinjske krpe) zvij.
Medtem, ko se rulada hladi, pripravi kremo. Od odmerjene količine mleka odvzemi 6 žlic riževega napitka, dodaj prašek za puding (puding je lahko tudi brezglutenski, če želiš rulado brez glutena) in premešaj, da nastane gladka zmes. Preostali napitek segrej do vretja, odstavi z ognja in postopoma primešaj zmes pudinga. Kuhaj še približno 2 minuti in ves čas mešaj. Na koncu dodaj še dateljnov sirup in pusti, da se puding popolnoma ohladi.
V posebni posodi z električnim mešalnikov stepi sladko smetano, jo dodaj ohlajenemu pudingu in vse skupaj dobro premešaj.
Rulado odvij, jo premaži s čokoladno kremo in jo še enkrat zvij. Vse skupaj za nekaj časa postavi v hladilnik.