Preprosto več za vas
Gudafuda krofi

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Banane Banane1
Jajca Jajca3
Hruškov sok Hruškov sok100 ml ml
Med Med
(akacijev)
55 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji90 g g
Kokosova moka Kokosova moka50 g g
Pirina moka Pirina moka100 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek
(iz vinskega kamna)
10 g g

Preliv 1

Temna čokolada Temna čokolada
(ali bela)

Preliv 2

Kokosova voda Kokosova voda
(v pločevinki (maščoba))
100 g g
Borovnice Borovnice
(sveže)
60 g g

Posip

Neslane pistacije Neslane pistacije
Lešniki Lešniki
(koščki)
Mandlji Mandlji
(koščki)
Sadni kosmiči Sadni kosmiči

Gudafuda krofi

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

V večjo posodo stresi vse mokre sestavine: pretlačeno banano, jajca, hruškov sok in med. Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj vse suhe sestavine: mlete mandlje, kokosovo moko in pirino moko, pomešano s pecilnim praškom. Suhe sestavine nato dodaj k mokrim in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Pekač za krofe namasti in maso nadevaj v pekač (lahko uporabiš vrečko za dresiranje). Peci 11 minut na 180˙C.
Nad vodno soparo stopi čokolado (temno ali belo) in jo prelij po krofih. Za posip lahko uporabiš karkoli - nesoljene pistacije, koščke lešnikov, koščke mandljev ali ječmenove kosmiče s sadjem.
Za bolj zdravo različico preliva lahko v sekljalniku zmelješ sveže borovnice in kokosov napitek v pločevinki (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, tekočino pa prihrani za kakšno drugo okusno jed).