Preprosto več za vas
Gudafuda krofi

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek
Sladki petek
Sladki petek - Sašo Šketa

Sestavine

Banane Banane1
Jajca Jajca3
Hruškov sok Hruškov sok100 ml ml
Med Med
(akacijev)
55 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji90 g g
Kokosova moka Kokosova moka50 g g
Pirina moka Pirina moka100 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek
(iz vinskega kamna)
10 g g

Preliv 1

Temna čokolada Temna čokolada
(ali bela)

Preliv 2

Kokosova voda Kokosova voda
(v pločevinki (maščoba))
100 g g
Borovnice Borovnice
(sveže)
60 g g

Posip

Neslane pistacije Neslane pistacije
Lešniki Lešniki
(koščki)
Mandlji Mandlji
(koščki)
Sadni kosmiči Sadni kosmiči

Gudafuda krofi

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

V večjo posodo stresi vse mokre sestavine: pretlačeno banano, jajca, hruškov sok in med. Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj vse suhe sestavine: mlete mandlje, kokosovo moko in pirino moko, pomešano s pecilnim praškom. Suhe sestavine nato dodaj k mokrim in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Pekač za krofe namasti in maso nadevaj v pekač (lahko uporabiš vrečko za dresiranje). Peci 11 minut na 180˙C.
Nad vodno soparo stopi čokolado (temno ali belo) in jo prelij po krofih. Za posip lahko uporabiš karkoli - nesoljene pistacije, koščke lešnikov, koščke mandljev ali ječmenove kosmiče s sadjem.
Za bolj zdravo različico preliva lahko v sekljalniku zmelješ sveže borovnice in kokosov napitek v pločevinki (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, tekočino pa prihrani za kakšno drugo okusno jed).