Preprosto več za vas
Gudafuda piškoti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Maslo Maslo
(irsko)
95 g g
Mandljevo maslo Mandljevo maslo120 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor80 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor vrečke vrečka
Kokosovo olje Kokosovo olje25 ml ml
Pirina moka Pirina moka220 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek12 g g
Temna čokolada Temna čokolada
Lešniki Lešniki
(koščki)
Pistacije Pistacije
(koščki)
Mandlji Mandlji
(koščki)

Gudafuda piškoti

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(2)

Priprava

V večji posodi z električnim mešalnikom zmešajte zmehčano maslo, mandljevo maslo in kokosovo olje. Mešajte tako dolgo, da nastane kremasta zmes, dodajte sladkor ter ponovno dobro premešajte. V manjši posodi z žličko pomešajte moko in pecilni prašek. Mešanico moke in pecilnega praška dodajte k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešajte. Iz dobljene mase naredite kroglice poljubne velikosti, jih položite na s papirjem za peko obdan in namaščen pekač (pazite, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem sploščite. Pecite 12 minut na 160˙C.

Nad vodno soparo (lahko uporabite tudi mikrovalovno pečico) stopite poljubno čokolado in jo prelijte po ohlajenih piškotih. Za posip uporabite oreščke ali sadje po želji.