
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Maslo
Maslo (irsko) | 95 g g | ||
Mandljevo maslo Mandljevo maslo | 120 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 80 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | vrečke vrečka | ||
Kokosovo olje Kokosovo olje | 25 ml ml | ||
Pirina moka Pirina moka | 220 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 12 g g | ||
Temna čokolada Temna čokolada | |||
Lešniki
Lešniki (koščki) | |||
Pistacije
Pistacije (koščki) | |||
Mandlji
Mandlji (koščki) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamGudafuda piškoti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V večji posodi z električnim mešalnikom zmešajte zmehčano maslo, mandljevo maslo in kokosovo olje. Mešajte tako dolgo, da nastane kremasta zmes, dodajte sladkor ter ponovno dobro premešajte. V manjši posodi z žličko pomešajte moko in pecilni prašek. Mešanico moke in pecilnega praška dodajte k ostalim sestavinam in vse skupaj spet premešajte. Iz dobljene mase naredite kroglice poljubne velikosti, jih položite na s papirjem za peko obdan in namaščen pekač (pazite, da je med kroglicami nekaj prostora) in jih z dlanjo ali kozarcem sploščite. Pecite 12 minut na 160˙C.
Nad vodno soparo (lahko uporabite tudi mikrovalovno pečico) stopite poljubno čokolado in jo prelijte po ohlajenih piškotih. Za posip uporabite oreščke ali sadje po želji.