
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Podlaga
Suhe slive
Suhe slive (brez koščic) | 200 g g | |
Dateljnov sirup Dateljnov sirup | 5 ml ml | |
Mleti mandlji Mleti mandlji | 80 g g | |
Mandlji
Mandlji (koščki) | 30 g g |
Krema
Zmrznjene jagode Zmrznjene jagode | 220 g g | |
Indijski oreščki Indijski oreščki | 125 g g | |
Kokosova voda
Kokosova voda (v pločevinki) | 170 g g | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 5 ml ml | |
Banane Banane | 1 | |
Sadni kosmiči
Sadni kosmiči (za posip) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJagodna tortična
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Suhe slive in ostale sestavine za podlago v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 centimetrov) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za podlago enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno. Pekač za nekaj časa postavi v hladilnik in se loti priprave kreme. Indijske oreščke za nekaj časa namoči v vodo (čez noč), nato vodo odlij. Krema ima enak postopek priprave kot podlaga. *Kokosov napitek v pločevinki čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi. Torto posuj s kosmiči. Za dekoracijo lahko uporabiš tudi sveže jagode.