Jagodna tortična

Jagodna tortična image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 45 min

Sestavine

6 število porcij
  • Podlaga

    • 200   g suhe slive
    • 5   ml dateljnov sirup
    • 80   g mleti mandlji
    • 30   g mandlji
  • Krema

    • 220   g zmrznjene jagode
    • 125   g indijski oreščki
    • 170   g kokosova voda
    • 5   ml javorjev sirup
    • 1   banane
    •   sadni kosmiči

Priprava

    Suhe slive in ostale sestavine za podlago v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 centimetrov) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za podlago enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno. Pekač za nekaj časa postavi v hladilnik in se loti priprave kreme. Indijske oreščke za nekaj časa namoči v vodo (čez noč), nato vodo odlij. Krema ima enak postopek priprave kot podlaga. *Kokosov napitek v pločevinki čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi. Torto posuj s kosmiči. Za dekoracijo lahko uporabiš tudi sveže jagode.