Preprosto več za vas
Jagodna tortična

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Jagodna tortična

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0 min
(1)

Priprava

Suhe slive in ostale sestavine za podlago v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 centimetrov) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za podlago enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno. Pekač za nekaj časa postavi v hladilnik in se loti priprave kreme. Indijske oreščke za nekaj časa namoči v vodo (čez noč), nato vodo odlij. Krema ima enak postopek priprave kot podlaga. *Kokosov napitek v pločevinki čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi. Torto posuj s kosmiči. Za dekoracijo lahko uporabiš tudi sveže jagode.