Preprosto več za vas
Jagodna tortična

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Podlaga

Suhe slive Suhe slive
(brez koščic)
200 g g
Dateljnov sirup Dateljnov sirup5 ml ml
Mleti mandlji Mleti mandlji80 g g
Mandlji Mandlji
(koščki)
30 g g

Krema

Zmrznjene jagode Zmrznjene jagode220 g g
Indijski oreščki Indijski oreščki125 g g
Kokosova voda Kokosova voda
(v pločevinki)
170 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup5 ml ml
Banane Banane1
Sadni kosmiči Sadni kosmiči
(za posip)

Jagodna tortična

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

45 min
(2)

Priprava

Suhe slive in ostale sestavine za podlago v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 centimetrov) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za podlago enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno. Pekač za nekaj časa postavi v hladilnik in se loti priprave kreme. Indijske oreščke za nekaj časa namoči v vodo (čez noč), nato vodo odlij. Krema ima enak postopek priprave kot podlaga. *Kokosov napitek v pločevinki čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi. Torto posuj s kosmiči. Za dekoracijo lahko uporabiš tudi sveže jagode.