
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Podlaga
Suhe slive
Suhe slive (brez koščic) | 200 g g | ||
Dateljnov sirup Dateljnov sirup | 5 ml ml | ||
Mleti mandlji Mleti mandlji | 80 g g | ||
Mandlji
Mandlji (koščki) | 30 g g |
Krema
Zmrznjene jagode Zmrznjene jagode | 220 g g | ||
Indijski oreščki Indijski oreščki | 125 g g | ||
Kokosova voda
Kokosova voda (v pločevinki) | 170 g g | ||
Javorjev sirup Javorjev sirup | 5 ml ml | ||
Banane Banane | 1 | ||
Sadni kosmiči
Sadni kosmiči (za posip) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamJagodna tortična
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Suhe slive in ostale sestavine za podlago v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 centimetrov) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za podlago enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno. Pekač za nekaj časa postavi v hladilnik in se loti priprave kreme. Indijske oreščke za nekaj časa namoči v vodo (čez noč), nato vodo odlij. Krema ima enak postopek priprave kot podlaga. *Kokosov napitek v pločevinki čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi. Torto posuj s kosmiči. Za dekoracijo lahko uporabiš tudi sveže jagode.