V sekljalniku zmeljite ovsene piškote (lahko tudi ovsene piškote s čokolado) in pirine piškote. Dobljeno zmes stresite v večjo posodo in ji dodajte maslo sobne temperature. Vse skupaj dobro premešajte. Dno podolgovatega pekača prekrijte s papirjem za peko in uporabite pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedite po pekaču.Čokolado grobo nasekljajte in jo stresite v večjo stekleno posodo. Smetano (lahko je tudi brez laktoze) segrejte do vretja in jo prelijte po čokoladi. Pustite stati približno 2 minuti, nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno in gladko zmes (če se čokolada ne stopi, jo lahko za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico). Kremo nato prelijte po podlagi.Jagode in nesoljene pistacije narežite na koščke in jih razporedite po kremi.Torta naj v hladilniku počiva čez noč.
Keksoladna torta
Sestavine
4
število porcij
-
- 200 g ovseni piškoti
- 125 g pirini piškoti
- 110 g maslo
-
Krema:
- 200 g mlečna čokolada
- 100 g temna čokolada
- 200 ml sladka smetana
-
Posip
- 5 jagode
- pesti pistacije