
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Ovseni piškoti
Ovseni piškoti (Bio) | 200 g g | |
Pirini piškoti Pirini piškoti | 125 g g | |
Maslo Maslo | 110 g g |
Krema:
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 200 g g | |
Temna čokolada Temna čokolada | 100 g g | |
Sladka smetana
Sladka smetana (brez laktoze) | 200 ml ml |
Posip
Jagode
Jagode (po okusu) | 5 | |
Pistacije
Pistacije (neslane) | pesti pest |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKeksoladna torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V sekljalniku zmeljite ovsene piškote (lahko tudi ovsene piškote s čokolado) in pirine piškote. Dobljeno zmes stresite v večjo posodo in ji dodajte maslo sobne temperature. Vse skupaj dobro premešajte. Dno podolgovatega pekača prekrijte s papirjem za peko in uporabite pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedite po pekaču.
Čokolado grobo nasekljajte in jo stresite v večjo stekleno posodo. Smetano (lahko je tudi brez laktoze) segrejte do vretja in jo prelijte po čokoladi. Pustite stati približno 2 minuti, nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno in gladko zmes (če se čokolada ne stopi, jo lahko za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico). Kremo nato prelijte po podlagi.
Jagode in nesoljene pistacije narežite na koščke in jih razporedite po kremi.
Torta naj v hladilniku počiva čez noč.