Preprosto več za vas
Keksoladna torta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Ovseni piškoti Ovseni piškoti
(Bio)
200 g g
Pirini piškoti Pirini piškoti125 g g
Maslo Maslo110 g g

Krema:

Mlečna čokolada Mlečna čokolada200 g g
Temna čokolada Temna čokolada100 g g
Sladka smetana Sladka smetana
(brez laktoze)
200 ml ml

Posip

Jagode Jagode
(po okusu)
5
Pistacije Pistacije
(neslane)
pesti pest

Keksoladna torta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

V sekljalniku zmeljite ovsene piškote (lahko tudi ovsene piškote s čokolado) in pirine piškote. Dobljeno zmes stresite v večjo posodo in ji dodajte maslo sobne temperature. Vse skupaj dobro premešajte. Dno podolgovatega pekača prekrijte s papirjem za peko in uporabite pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedite po pekaču.
Čokolado grobo nasekljajte in jo stresite v večjo stekleno posodo. Smetano (lahko je tudi brez laktoze) segrejte do vretja in jo prelijte po čokoladi. Pustite stati približno 2 minuti, nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno in gladko zmes (če se čokolada ne stopi, jo lahko za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico). Kremo nato prelijte po podlagi.
Jagode in nesoljene pistacije narežite na koščke in jih razporedite po kremi.
Torta naj v hladilniku počiva čez noč.