Preprosto več za vas
Keksoladna torta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek
Sladki petek
Sladki petek - Sašo Šketa

Sestavine

Ovseni piškoti Ovseni piškoti
(Bio)
200 g g
Pirini piškoti Pirini piškoti125 g g
Maslo Maslo110 g g

Krema:

Mlečna čokolada Mlečna čokolada200 g g
Temna čokolada Temna čokolada100 g g
Sladka smetana Sladka smetana
(brez laktoze)
200 ml ml

Posip

Jagode Jagode
(po okusu)
5
Pistacije Pistacije
(neslane)
pesti pest

Keksoladna torta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

V sekljalniku zmeljite ovsene piškote (lahko tudi ovsene piškote s čokolado) in pirine piškote. Dobljeno zmes stresite v večjo posodo in ji dodajte maslo sobne temperature. Vse skupaj dobro premešajte. Dno podolgovatega pekača prekrijte s papirjem za peko in uporabite pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedite po pekaču.
Čokolado grobo nasekljajte in jo stresite v večjo stekleno posodo. Smetano (lahko je tudi brez laktoze) segrejte do vretja in jo prelijte po čokoladi. Pustite stati približno 2 minuti, nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno in gladko zmes (če se čokolada ne stopi, jo lahko za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico). Kremo nato prelijte po podlagi.
Jagode in nesoljene pistacije narežite na koščke in jih razporedite po kremi.
Torta naj v hladilniku počiva čez noč.