
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKeksoladna torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V sekljalniku zmeljite ovsene piškote (lahko tudi ovsene piškote s čokolado) in pirine piškote. Dobljeno zmes stresite v večjo posodo in ji dodajte maslo sobne temperature. Vse skupaj dobro premešajte. Dno podolgovatega pekača prekrijte s papirjem za peko in uporabite pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedite po pekaču.
Čokolado grobo nasekljajte in jo stresite v večjo stekleno posodo. Smetano (lahko je tudi brez laktoze) segrejte do vretja in jo prelijte po čokoladi. Pustite stati približno 2 minuti, nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno in gladko zmes (če se čokolada ne stopi, jo lahko za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico). Kremo nato prelijte po podlagi.
Jagode in nesoljene pistacije narežite na koščke in jih razporedite po kremi.
Torta naj v hladilniku počiva čez noč.