
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.
Sestavine
Orehi
Orehi (pekan) | 300 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 120 g g | ||
Maslo Maslo | 25 g g | ||
Cimet Cimet | 1 žlice žlica | ||
Kajenski poper Kajenski poper | 5 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 45 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPraženi orehi pekan
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Orehe pekan stresi na pekač (obdan s papirjem za peko) in jih peci 10 minut na 180˙C.
Medtem na šibkem ognju stopi maslo in mu dodaj sladkor. Mešaj tako dolgo, da se sladkor stopi, nato v mešanico vmešaj še smetano, cimet in kajenski poper.
V mešanico stresi vroče orehe pekan, vse skupaj dobro premešaj, ponovno razporedi po pekaču in pusti, da se orehi pekan popolnoma ohladijo.