
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.
Sestavine
Pekani Pekani | 300 g g | ||
Maslo Maslo | 25 g g | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 120 g g | ||
Cimet Cimet | 4 g g | ||
Kajenski poper Kajenski poper | 6 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 24 ml ml |
Praženi orehi pekan
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
0:30
min
(0)
Priprava
Orehe pekan stresi na pekač (obdan s papirjem za peko) in jih peci 10 minut na 180˙C.
Medtem na šibkem ognju stopi maslo in mu dodaj sladkor. Mešaj tako dolgo, da se sladkor stopi, nato v mešanico vmešaj še smetano, cimet in kajenski poper.
V mešanico stresi vroče orehe pekan, vse skupaj dobro premešaj, ponovno razporedi po pekaču in pusti, da se orehi pekan popolnoma ohladijo.