
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Datlji Datlji | 200 g g | ||
Ghee maslo Ghee maslo | 65 g g | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Med Med | 110 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 vrečke vrečka | ||
Kakav v prahu
Kakav v prahu (temni) | 35 g g | ||
Brezglutenska moka Brezglutenska moka | 40 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 9 g g | ||
Sol Sol | ščepec ščepec | ||
Neslane pistacije
Neslane pistacije (za posip) | pesti pest |
Krema
Sladka smetana Sladka smetana | 200 ml ml | ||
Mandljevo maslo Mandljevo maslo | 35 g g | ||
Konopljin med Konopljin med | 25 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamQueenojina torta
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kvinojo stresi v cedilo in jo pod tekočo vodo dobro speri, da ne bo grenka. Stresi jo v kozico, prelij z vodo, pokrij in počakaj, da voda zavre - ko zavre, zmanjšaj temperaturo in kvinojo kuhaj pribl. 15 minut (vmes jo lahko premešaš in preveriš, če je voda povrela). Pusti, da se kvinoja malo ohladi.
Dateljne za nekaj časa namoči v toplo vodo, da se zmehčajo. Vodo odlij in dateljne v multipraktiku zmelji na majhne koščke. Dodaj kuhano kvinojo in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Dodaj maslo Ghee, jajci, med, vanilijev sladkor, kakav v prahu, ščep soli in ponovno premešaj, da nastane enotna zmes (nekaj drobnih koščkov dateljnov lahko ostane). Na koncu v zmes ročno vmešaj še moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes vlij v pekač in peci pribl. 25 minut na 180˙C. Pusti, da se biskvit popolnoma ohladi, medtem pa pripravi kremo.
V posodo za stepanje zlij sladko smetano in jo stepi (ne čisto do konca). Dodaj mandljevo maslo in konopljin med ter stepaj še nekaj sekund, da vse skupaj dobro premešaš. Zmes nadevaj v vrečko za dresiranje in jo razporedi po torti. Posuj s koščki nesoljenih pistacij.