Preprosto več za vas
Queenojina torta

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Queenojina torta

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0 min
(0)

Priprava

Kvinojo stresi v cedilo in jo pod tekočo vodo dobro speri, da ne bo grenka. Stresi jo v kozico, prelij z vodo, pokrij in počakaj, da voda zavre - ko zavre, zmanjšaj temperaturo in kvinojo kuhaj pribl. 15 minut (vmes jo lahko premešaš in preveriš, če je voda povrela). Pusti, da se kvinoja malo ohladi.

Dateljne za nekaj časa namoči v toplo vodo, da se zmehčajo. Vodo odlij in dateljne v multipraktiku zmelji na majhne koščke. Dodaj kuhano kvinojo in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Dodaj maslo Ghee, jajci, med, vanilijev sladkor, kakav v prahu, ščep soli in ponovno premešaj, da nastane enotna zmes (nekaj drobnih koščkov dateljnov lahko ostane). Na koncu v zmes ročno vmešaj še moko, pomešano s pecilnim praškom.

Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes vlij v pekač in peci pribl. 25 minut na 180˙C. Pusti, da se biskvit popolnoma ohladi, medtem pa pripravi kremo.

V posodo za stepanje zlij sladko smetano in jo stepi (ne čisto do konca). Dodaj mandljevo maslo in konopljin med ter stepaj še nekaj sekund, da vse skupaj dobro premešaš. Zmes nadevaj v vrečko za dresiranje in jo razporedi po torti. Posuj s koščki nesoljenih pistacij.