Preprosto več za vas
Roza pajs

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Lešniki Lešniki200 g g
Datlji Datlji15
Voda Voda50 ml ml

Krema

Indijski oreščki Indijski oreščki200 g g
Jagode Jagode
(sveže)
375 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup50 ml ml
Kokosovo olje Kokosovo olje50 ml ml

Roza pajs

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(3)

Priprava

Lešnike, dateljne in vodo dajte v sekljalnik in jih zmešajte v enotno zmes (če je presuha, ji dodajte malo vode). Maso za podlago razporedite v 10 modelov za mafine in jo s prsti potisnite ob dno modelov. Vse skupaj za nekaj časa postavite v hladilnik, medtem pa pripravite maso za kremo. Indijske oreščke čez noč namočite v vodo. Vodo odlijte in v sekljalniku zmeljite oreščke, jagode, javorjev sirup in kokosovo olje. Maso razporedite po modelčkih in vse skupaj za nekaj ur postavite v zamrzovalnik. Pred serviranjem nekaj časa pustite na sobni temperaturi, da se “posodice” zmehčajo.