
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.
Sestavine
Listnato testo Listnato testo | 1 paketov paket | ||
Hruška Hruška | 1 | ||
Jabolka Jabolka | 1 | ||
Banane Banane | 1 | ||
Voda Voda | 200 ml ml | ||
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 40 g g | ||
Cimet Cimet | 10 g g | ||
Maslo
Maslo (stopljeno ) | 1 žlice žlica |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSadni zavitek
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Banano z vilicami dobro pretlači, dodaj naribano hruško in jabolko (olupljeno). Sadje stresi v ponev, mu dodaj vodo, sladkor, cimet in vse skupaj kuhaj približno 5 minut. Pusti, da se masa malo ohladi. Testo razreži kot kaže slika 2 (izreži smreko). Maso nadevaj na sredino testa. Testo prekrivaj z vsake strani (kot da bi pletel kito) in na koncu robove z vilicami pritisni ob pekač. Vse skupaj premaži z žličko stopljenega masla in peci 50 minut na 180˙C.