Preprosto več za vas
Sirtaki pita

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Podlaga

Indijski oreščki Indijski oreščki225 g g
Suhe brusnice Suhe brusnice200 g g
Med Med55 g g
Kakav v prahu Kakav v prahu12 g g

Krema

Kremni sir Kremni sir
(mascarpone)
125 g g
Grški jogurt Grški jogurt375 g g

posip

Borovnice Borovnice
(sveže)
70 g g
Neslane pistacije Neslane pistacije

Sirtaki pita

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

25 min
(1)

Priprava

Indijske oreščke čez noč namočite v vodo. Vodo odlijete in v sekljalniku zmeljite oreščke, brusnice, med in kakav v prahu. Meljite tako dolgo, da nastane enotna zmes (če je zmes presuha, dodajte malo vode). Model za pito (premera 28 cm) namastite s sprejem za pekače (lahko uporabite maslo) in maso za osnovo enakomerno razporedite po pekaču. V večji posodi z električnim mešalnikom zmešajte jogurt in kremni sir mascarpone ter dobljeno maso enakomerno razporedite po podlagi. Za posip lahko uporabite katerokoli sadje. Jaz sem uporabila borovnice, ki sem jih enakomerno razporedila po kremi in vse skupaj potrosila še s pistacijami.