
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.
Sestavine
Sladki krompir Sladki krompir | 1 | ||
Repično olje
Repično olje (za namastitev krompirja) |
Preliv in posipi
Skyr
Skyr (ali veganski jogurt) | 1 | ||
Maline Maline | |||
Borovnice Borovnice | |||
Banane Banane | |||
Granatno jabolko Granatno jabolko | |||
Ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči (s sadjem) | |||
Čokoladni sirup Čokoladni sirup |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamSladka grmada
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Sladki krompir dobro očisti (uporabi ščetko za čiščenje krompirja ali svežo gobico za čiščenje posode) in ga osuši. Pekač obloži s papirjem za peko, krompir premaži z oljem, ga z vilicami preluknjaj in peci 30 minut na 190˙C. Po 30. minutah krompir obrni in ga peci še 30 minut. Pečenega z nožem prereži po dolžini, z vilicami pretlači notranjost, dodaj sadje, kosmiče, Skyr in ga prelij s čokoladnim sirupom.