
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Baby piškoti Baby piškoti | 16 | |
Nutella® Nutella® | 4 žlice žlica | |
Mleko Mleko | 300 ml ml | |
Mascarpone Mascarpone | 100 g g | |
Vanilijev puding dessert Vanilijev puding dessert | 160 g g | |
Kakav v prahu Kakav v prahu | 2 žlice žlica | |
Jagode Jagode | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHitre piškotne tortice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava:
- Na piškot namažemo žličko čokoladno-lešnikovega namaza in ga pokrijemo z drugim piškotom. Postopek ponovimo s preostalimi piškoti.
- V globok krožnik nalijemo mleko in vanj potopimo piškotni sendvič. Namakamo ga 8-10 sekund na vsaki strani. Paziti moramo, da ga ne namakamo predolgo.
- Namočene piškote odložimo na servirne krožnike.
- V skledi skupaj zmešamo mascarpone sir in vanilijev puding dessert. Kremo prestavimo v vrečko za brizganje z rebrastim nastavkom.
- Piškotni sendvič položimo na bok in nanj po celi dolžini nabrizgamo vanilijevo kremo.
- Čez kremo nežno potresemo temen kakav in dodamo rezine svežih jagod.
- Kolačke postrežemo takoj. Hranimo jih lahko v zaprti posodi v hladilniku do naslednjega dne.
Nasveti:
V mleko lahko dodamo različne arome ali nekaj ruma, če se sladkajo odrasle osebe.Namesto čokoladnega namaza lahko uporabimo druge sladke namaze (sadne marmelade ali oreškaste namaze).