Pripravimo podolgovat pekač in ga obložimo s folijo za živila. V receptu sem uporabil pekač dimenzij 12x20 cm.
Hitre poletne rezine
Sestavine
8
število porcij
-
- masleni piškoti "petit beurre"
- 500 ml smetana za stepanje
- 250 g kremni sir
- 60 g sladkor v prahu
- jagodičevje
Priprava
Ohlajeni smetani dodamo sladkor v prahu, limonino aromo in jo stepemo približno do polovice.
Dodamo kremni sir in vse skupaj stepemo do čvrstih vrhov.
Dno in stranici pekača obložimo z maslenimi piškoti. Vzamemo približno tretjino kreme in jo razporemo čez piškote.
Po kremi posujemo nekaj svežega jagodičevja in prekrijemo z novo plastjo piškotov.
Ponavljamo dokler sladica ni sestavljena. Zaključimo jo s plastjo piškotov.
Sladico sedaj zavijemo v folijo in prestavimo v hladilnik čez noč.