Hitri malinov sladoled

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Hitri malinov sladoled
TežavnostLahko
Priprava30 min

Priprava

  1. V večji skledi z metlico skupaj zmešamo 100 ml mleka, sladkor, jedilni škrob,rumenjake, vanilijev ekstrakt in sol. Premešamo dobro in hitro, da dobimo gosto rumeno maso.

  2. V večji lonec nalijemo 750 ml mleka in ga segrejemo do vretja.

  3. Vroče mleko postopoma prilivamo k jajčni masi in vmes neprestano mešamo.

  4. Celotno maso prelijemo nazaj v lonec in dodamo maline.

  5. Kremo kuhamo na zmernem ognju in jo neprestano mešamo. Po nekaj minutah se bo krema pričela gostiti, ko prične brbotati jo kuhamo še 3-4 minute na nižjem ognju.

  6. Kuhano kremo odstavimo in jo precedimo skozi cedilo, da se znebimo malinovih pešk.

  7. Kremo vlijemo v model za ledene kocke in jo zamrznemo za vsaj 6 ur ali čez noč.

  8. Zamrznjene kocke kreme stresemo v multipraktik ali blender. Prilijemo nekaj žlic mleka in pulziramo toliko časa, da se kocke zdrobijo in nato zmeljejo v kremen sladoled.

  9. Sladoled postrežemo takoj ali pa ga prestavimo v posodo s pokrovom in ga zamrznemo.