Hokaido juha

Hokaido juha image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 1   buča hokaido
    • 12   ml kisla smetana
    • 24   ml limona
    •   kari
    •   sol
    •   olivno olje
    •   bazilika
    •   voda

Priprava

    Bučo opereš in jo prerežeš na pol, potem pa ji izdolbeš semena in jo narežeš na srednje velike koščke. V posodi segreješ olivno olje in mu dodaš curry v prahu, ko se olje segreje pa dodaš bučo in jo popečeš. Tako, sedaj koščke buče zaliješ z vodo, malo zmanjšaš ogenj in ene 30 minut kuhaš bučo, tako da postane mehka. Zdaj vzameš palični mešalnik in bučo zmiksaš, da nastane taka, čisto gladka juha, potem pa jo samo še začiniš. Po okusu ji dodaš limonin sok, sol, kislo smetano in liste bazilike in si jesen naložiš na krožnik.