Priprava
Perutničke
Česen olupimo, mu odstranimo kalček in ga stremo. Šalotko očistimo in drobno nasekljamo. Piščančje perutničke očistimo, operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. V večji samozapiralni vrečki zmešamo strt česen, sesekljano šalotko, origano, rožmarin, papriko v prahu in prilijemo olivnoolje ter belo vino. Perutničke začinimo s soljo in poprom ter jih dodamo v vrečko. Vrečko dobro pretresemo, da se sestavine razporedijo po mesu. Pustimo marinirati vsaj tri ure v hladilniku, še bolje čez noč. Marinirane perutničke vzamemo iz vrečke, jih odcedimo in obrišemo ter pečemo nad direktnim ognjem pri srednji temperaturi 20 do 25 minut, da dobijo lepo rjavo skorjico. Med peko jih večkrat obrnemo. Če imamo radi bolj hrustljavo zapečene, jih pečemo še nekaj minut dlje.
Grahov pire
Grah skuhamo v osoljenem kropu do polovice, dodamo olupljen in narezan krompir in skuhamo do mehkega. Odcedimo in pretlačimo ali zmeljemo s paličnim mešalnikom, nato prelijemo s toplo smetano, v kateri smo stopili maslo. Začinimo s soljo in poprom ter gladko zmešamo. Če je pire zelo gost, vmešamo še malo mleka ali vode, v kateri smo kuhali grah. Pireju po želji dodamo nasekljan peteršilj, meto, baziliko ali pehtran, nariban ali topljeni sir …
Indijske oreščke grobo narežemo in v ponvi popražimo.
Serviranje
Na segret plitev servirni krožnik položimo hrustljavo zapečene perutničke, poleg pa kremni grahov pire, ki ga potresemo s praženimi oreščki.