Preprosto več za vas
Hrustljave perutničke na grahovem pireju s praženimi oreščki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

perutničke

Piščančje perutničke Piščančje perutničke550 g g
Šalotka Šalotka1
Česen Česen1
Origano Origano6 g g
Rožmarin Rožmarin3 g g
Sladka paprika Sladka paprika3 g g
Olivno olje Olivno olje0,5 dl dl
Belo vino Belo vino0,5 dl dl
Sol Sol
Poper Poper

grahov pire

Krompir Krompir400 g g
Zelen grah Zelen grah400 g g
Maslo Maslo30 g g
Sladka smetana Sladka smetana1 dl dl
Sol Sol
Poper Poper
Indijski oreščki Indijski oreščki20 g g

Hrustljave perutničke na grahovem pireju s praženimi oreščki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Perutničke

Česen olupimo, mu odstranimo kalček in ga stremo. Šalotko očistimo in drobno nasekljamo. Piščančje perutničke očistimo, operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. V večji samozapiralni vrečki zmešamo strt česen, sesekljano šalotko, origano, rožmarin, papriko v prahu in prilijemo olivnoolje ter belo vino. Perutničke začinimo s soljo in poprom ter jih dodamo v vrečko. Vrečko dobro pretresemo, da se sestavine razporedijo po mesu. Pustimo marinirati vsaj tri ure v hladilniku, še bolje čez noč. Marinirane perutničke vzamemo iz vrečke, jih odcedimo in obrišemo ter pečemo nad direktnim ognjem pri srednji temperaturi 20 do 25 minut, da dobijo lepo rjavo skorjico. Med peko jih večkrat obrnemo. Če imamo radi bolj hrustljavo zapečene, jih pečemo še nekaj minut dlje.

Grahov pire

Grah skuhamo v osoljenem kropu do polovice, dodamo olupljen in narezan krompir in skuhamo do mehkega. Odcedimo in pretlačimo ali zmeljemo s paličnim mešalnikom, nato prelijemo s toplo smetano, v kateri smo stopili maslo. Začinimo s soljo in poprom ter gladko zmešamo. Če je pire zelo gost, vmešamo še malo mleka ali vode, v kateri smo kuhali grah. Pireju po želji dodamo nasekljan peteršilj, meto, baziliko ali pehtran, nariban ali topljeni sir …

Indijske oreščke grobo narežemo in v ponvi popražimo.

Serviranje

Na segret plitev servirni krožnik položimo hrustljavo zapečene perutničke, poleg pa kremni grahov pire, ki ga potresemo s praženimi oreščki.