
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Čebula Čebula | 2 | ||
Svetlo pivo Svetlo pivo | 2,5 dl dl | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 450 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 2 g g | ||
Sol Sol | 6 g g | ||
Poper Poper | 1 g g | ||
Repično olje Repično olje | 1 l l |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamHrustljavi čebulni obročki v pivskem testu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Čebuli nareži na centimetrske rezine, potem pa jim odstrani zunanjo lupino, rezine pa med seboj loči. Rezine potopi v ledeno mrzlo vodo (mrzli vodi dodaj ledene kocke, če jih imaš na razpolago). V posodi najprej zmešaj polovico moke, pecilni prašek, sol in poper, potem pa dolij pivo in dve žlici ledene vode in dobro zmešaj. Na krožnik stresi drugo polovico moke in pripravi kuhinjsko brisačo ali servet. Olje zlij v kozico in ga segrej na 180°c. Čebulne rezine prenesi na kuhinjsko brisačo, da se odcedijo. Vsako rezino posebej najprej obloži z moko, potem pa daj v maso. Z vilico rezino obračaj, da se masa oprime vse pomokane rezine, potem pa jo najprej odcedi, da dol spolzi vsa odvečna masa, potem pa jo pazljivo položi v olje. Rezine cvri približno 4 minute, okoli dve minuti na stran. Ocvrte rezine odlagaj na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odvečno olje odcedi. Pripravljene rezine potresi še z nekaj soli in takoj postrezi.
Nasvet:Za pripravo sta najboljši rjava ali bela čebula. Rezine ocvri v rastlinskem olju - repičnem ali sončničnem, lahko pa tudi v kokosovem. Olje bo zelo vroče, zato pazljivo! Ohlajeno olje precedi in uporabi še kdaj. Masa s pivom naj bo malenkost gostejša od mase za palačinke - naj bo kot masa za šmorn. Rezinice so najboljše tople, lahko pa jih postrežeš tudi sobne temperature. Na enkrat cvri le nekaj rezin, da kozica z oljem ne bo prenatrpana (prenatrpanost lahko prepreči hrustljavost skorjice).