Preprosto več za vas
Indijančki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Sestavine za piškote:

Sladkor Sladkor50 g g
Jajce Jajce1
Pomarančna lupina Pomarančna lupina1,5 g g
Pomarančni ekstrakt Pomarančni ekstrakt
Bela moka Bela moka60 g g
Maslo Maslo
(stopljeno)
20 g g

Sestavine za meringo:

Beljaki Beljaki150 g g
Sladkor Sladkor300 g g
Vanilijev strok Vanilijev strok1

Sestavine za čokoladni obliv:

Temna čokolada Temna čokolada
(70 %)
250 g g
Olje Olje24 ml ml

Indijančki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(11)

Priprava

Priprava piškotov:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in pokrijemo pekač s papirjem za peko.
  2. V skledo damo jajce in sladkor ter ju stepamo približno 5 -7 minut. Masa se bo posvetlila, postala kremasta in povečala svoj volumen.
  3. Primešamo pomarančno lupinico in pomarančno aromo.
  4. Sedaj z lopatko postopoma primešamo presejano moko.
  5. Dve žlici jajčne mase zmešamo s stopljenim maslom in primešamo nazaj k preostali piškotni masi.
  6. Maso za piškote prestavimo v vrečko za brizganje in nabrizgamo okrogle piškote s premerom 4-5 cm.
  7. Piškote pečemo 10 -12 minut pri 180 °C, na sredini in brez ventilacije.
  8. Ko imajo piškoti rjavo zlat rob in in njegova površina s pritiskom prsta skoči nazaj, so piškoti pečeni. Pred uporabo jih ohladimo.

Priprava meringe:

  1. V lonec nalijemo vode za dva prsta višine in jo zavremo.
  2. V skledo mešalnika vlijemo beljake in sladkor. Skledo položimo nad vodno kopel in pričnemo segrevati beljake, vmes neprestano mešamo, da beljaki ne zakrknejo. Segrevamo toliko časa, da dosežemo temperaturo 50 - 60 °C. Če nimamo termometra pri roki, lahko v beljake pomočimo konico prsta in če so beljaki na otip vroči ter ni zrn sladkorja, jih lahko odstavimo.
  3. Segrete beljake stepamo z mešalnikom na najvišji hitrosti toliko časa, da se meringa ohladi in dobi čvrste vrhove, približno 10 minut.
  4. Med stepanjem dodamo semena stroka vanilije ali 1 žličko vanilijevega ekstrakta.
  5. Stepeno meringo prestavimo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom (1 - 1,5 cm).
  6. Na vsak piškot nabrizgamo tri enako velike kupčke meringe.
  7. Nabrizgane piškote postavimo v hladilnik za dobro uro, da se meringa učvrsti.

Priprava čokoladnega obliva:

  1. V stekleno ali kovinsko skledo stresemo čokoladne kapljice ali nalomljeno temno čokolado.
  2. Pripravimo vodno kopel in nanjo položimo skledo s čokolado. Med segrevanjem čokolado večkrat premešamo.
  3. Ko je čokolada stopljena jo odstavimo in primešamo 2 žlici olja.
  4. Ohlajene indijančke potopimo v čokolado in jih odložimo na rešetke ali papir za peko, da se odcedijo.
  5. Oblite indijančke postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.