Ingverjevi piškoti

Ingverjevi piškoti

TežavnostSrednje
Priprava30 min
Kuhanje20 min

Priprava

    SUHE SESTAVINE
  1. V večji skledi premešamo gladko belo moko, pecilni prašek, ščep soli, cimet v prahu, ingver v prahu, muškatni orešček v prahu, janež v prahu in kardamom v prahu.
  2. ZMES ZA PIŠKOTE
  3. V skledo kuhinjskega robota (ali v navadno skledo) damo maslo sobne temperature in rjav sladkor. Stepamo s kuhinjskim robotom ali električnim mešalnikom 5 minut, da se dobro zmes premeša. Dodamo med in jajce in premešamo, da se dobro vmeša v mešanico. Dodamo suhe sestavine in na hitro premešamo, da nastane enotna zmes. Zmes za piškote razdelimo na dva dela, sploščimo, prestavimo v zamrzovalno vrečko ali zavijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za 2 – 3 ure ali do tri dni.
  4. OBLIKOVANJE
  5. Rešetko damo na sredino pečice in pečico segrejemo na 180 °C. Na dobro pomokano delovno površino postavimo testo. Z valjarjem razvaljamo na 5 mm. Uporabimo model za piškote v obliki medenjaka in izrežemo približno 20 piškotov. Te zložimo na večji pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 10 minut pri 180 °C. Ko se spečejo, jih postavimo na rešetko in počakamo, da se ohladijo, nato jih dekoriramo.
  6. SLADKORNI PRELIV
  7. V globokem krožniku premešamo sladkor v prahu, vanilijev sladkor, agavin sladkor in vodo. Dobro premešamo in prestavimo sladkorni preliv slaščičarsko vrečko s tankim nastavkom. Piškote poljubno dekoriramo, nato postrežemo.