
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!
Sestavine
Olivno olje Olivno olje | 1 žlice žlica | |
Krompir
Krompir (manjši) | 4 | |
Korenje
Korenje (manjši) | 2 | |
Sol
Sol (ščep) | ||
Poper
Poper (ščep) | ||
Rožmarin Rožmarin | 0,25 žličk žlička | |
Timijan Timijan | 0,25 žličk žlička | |
Bazilika Bazilika | 0,25 žličk žlička | |
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat | 1 žlice žlica | |
Jušna osnova
Jušna osnova (kocka) | 1 | |
Testenine Testenine | 50 g g | |
Listnati ohrovt
Listnati ohrovt (listi) | 4 | |
Čičerika Čičerika | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listItalijanska čičerikina juha
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Zelenjavno jušno kocko raztopi v 2 L vrele vode, postavi na stran. V večjo posodo za kuhanje dodaj olivno olje, narezan krompir, narezano korenje in vse skupaj dobro prepraži (cca. 1-2 minuti). Dodaj sol, poper, posušen rožmarin, posušen timijan, posušeno baziliko, paradižnikov koncentrat in zelenjavno jušno osnovo. Dobro premešaj, zavri in kuhaj okoli 30 minut. Na koncu pa še dodaj veganske testenine, kodrolistnat ohrovt ali špinačo in čičeriko, premešaj, zavri in kuhaj 10 minut. Italijansko čičerikino juho postrezi še toplo.