Preprosto več za vas
Italijanska čičerikina juha

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Olivno olje Olivno olje1 žlice žlica
Krompir Krompir
(manjši)
4
Korenje Korenje
(manjši)
2
Sol Sol
(ščep)
Poper Poper
(ščep)
Rožmarin Rožmarin0,25 žličk žlička
Timijan Timijan0,25 žličk žlička
Bazilika Bazilika0,25 žličk žlička
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat1 žlice žlica
Jušna osnova Jušna osnova
(kocka)
1
Testenine Testenine50 g g
Listnati ohrovt Listnati ohrovt
(listi)
4
Čičerika Čičerika200 g g

Italijanska čičerikina juha

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(20)

Priprava

Zelenjavno jušno kocko raztopi v 2 L vrele vode, postavi na stran. V večjo posodo za kuhanje dodaj olivno olje, narezan krompir, narezano korenje in vse skupaj dobro prepraži (cca. 1-2 minuti). Dodaj sol, poper, posušen rožmarin, posušen timijan, posušeno baziliko, paradižnikov koncentrat in zelenjavno jušno osnovo. Dobro premešaj, zavri in kuhaj okoli 30 minut. Na koncu pa še dodaj veganske testenine, kodrolistnat ohrovt ali špinačo in čičeriko, premešaj, zavri in kuhaj 10 minut. Italijansko čičerikino juho postrezi še toplo.