
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Sojin napitek Sojin napitek | 245 g g | |
Vanilijev prah Vanilijev prah | 4 g g | |
Kis Kis | 6 ml ml | |
Olje Olje | 110 g g | |
Pšenična moka Pšenična moka | 210 g g | |
Soda bikarbona Soda bikarbona | 7 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 4 g g | |
Sol Sol | ||
Sladkor Sladkor | 200 g g | |
Veganska smetana za stepanje Veganska smetana za stepanje | ||
Jagode Jagode | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJagodni kolački
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico prižgi na 170 °C in obloži pekač za muffine s papirčki za muffine. V manjši posodi zmešaj sojin napitekin kis. Pusti stati 10 minut. V večjo posodo dodaj mešanico sojinega napitkain kisa, vanilijo, sladkor, sol in olje. Vse skupaj dobro premešaj. Preko cedila dodaj moko, kakav, pecilni prašek in soda bikarbono. Premešaj. Maso po želji obarvaj s kančkom rdeče jedilne barve. Dodaj narezane jagode in premešaj. Maso prestavi v pekač za muffine, napolni do 3/4 papirčka. Muffine peci okoli 20-25 minut, nato pa jih popolnoma ohladi. Vegansko smetano za stepanje stepi in okrasi muffine z dehidriranimi jagodami.