Jagodni mousse

Jagodni mousse

TežavnostLahko
Kuhanje30 min

Priprava

  1. Želatino v lističih namočimo v hladno vodo in jo pustimo stati 20 minut.
  2. Jagode očistimo in narežemo na manjše koščke.
  3. Prestavimo jih v višjo posodo in jih zmešamo s paličnim mešalnikom v pire.
  4. Jagodni pire nato precedimo, da se znebimo pečk.
  5. Odcejen pire prelijemo v lonec, dodamo sladkor in segrejemo do vretja.
  6. Z rokami ožamemo lističe želatine in jih dodamo k vročemu jagodnemu pireju. Dobro premešamo, da se želatina raztopi in odstavimo, da se pire nekoliko ohladi.
  7. Vmes z električnim mešalnikom stepamo smetano do mehkih vrhov.
  8. Ko je pire ohlajen približno na sobno temperaturo (30-35 stopinj) ga postopno in nežno prilivamo k stepeni smetani. Mešamo nežno, da v stepeni smetani ohranimo čim več zračnih mehurčkov.
  9. Jagodni mousse prelijemo v servirne skodelice in jih prestavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
  10. Jagodni mousse postrežemo s sladko smetano in svežimi jagodami.
  11.