Jagodni mousse

Jagodni mousse image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
    • 250   g jagode
    • 70   g sladkor
    • 250   ml smetana za stepanje
    • 3   lističi želatine

Priprava

  1. Želatino v lističih namočimo v hladno vodo in jo pustimo stati 20 minut.

  2. Jagode očistimo in narežemo na manjše koščke.

  3. Prestavimo jih v višjo posodo in jih zmešamo s paličnim mešalnikom v pire.

  4. Jagodni pire nato precedimo, da se znebimo pečk.

  5. Odcejen pire prelijemo v lonec, dodamo sladkor in segrejemo do vretja.

  6. Z rokami ožamemo lističe želatine in jih dodamo k vročemu jagodnemu pireju. Dobro premešamo, da se želatina raztopi in odstavimo, da se pire nekoliko ohladi.

  7. Vmes z električnim mešalnikom stepamo smetano do mehkih vrhov.

  8. Ko je pire ohlajen približno na sobno temperaturo (30-35 stopinj) ga postopno in nežno prilivamo k stepeni smetani. Mešamo nežno, da v stepeni smetani ohranimo čim več zračnih mehurčkov.

  9. Jagodni mousse prelijemo v servirne skodelice in jih prestavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.

  10. Jagodni mousse postrežemo s sladko smetano in svežimi jagodami.

  11.