Priprava
- Želatino v lističih namočimo v hladno vodo in jo pustimo stati 20 minut.
- Jagode očistimo in narežemo na manjše koščke.
- Prestavimo jih v višjo posodo in jih zmešamo s paličnim mešalnikom v pire.
- Jagodni pire nato precedimo, da se znebimo pečk.
- Odcejen pire prelijemo v lonec, dodamo sladkor in segrejemo do vretja.
- Z rokami ožamemo lističe želatine in jih dodamo k vročemu jagodnemu pireju. Dobro premešamo, da se želatina raztopi in odstavimo, da se pire nekoliko ohladi.
- Vmes z električnim mešalnikom stepamo smetano do mehkih vrhov.
- Ko je pire ohlajen približno na sobno temperaturo (30-35 stopinj) ga postopno in nežno prilivamo k stepeni smetani. Mešamo nežno, da v stepeni smetani ohranimo čim več zračnih mehurčkov.
- Jagodni mousse prelijemo v servirne skodelice in jih prestavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Jagodni mousse postrežemo s sladko smetano in svežimi jagodami.