Preprosto več za vas
Jagodni mousse

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jagode Jagode250 g g
Sladkor Sladkor70 g g
Smetana za stepanje Smetana za stepanje250 ml ml
Lističi želatine Lističi želatine3

Jagodni mousse

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

  1. Želatino v lističih namočimo v hladno vodo in jo pustimo stati 20 minut.
  2. Jagode očistimo in narežemo na manjše koščke.
  3. Prestavimo jih v višjo posodo in jih zmešamo s paličnim mešalnikom v pire.
  4. Jagodni pire nato precedimo, da se znebimo pečk.
  5. Odcejen pire prelijemo v lonec, dodamo sladkor in segrejemo do vretja.
  6. Z rokami ožamemo lističe želatine in jih dodamo k vročemu jagodnemu pireju. Dobro premešamo, da se želatina raztopi in odstavimo, da se pire nekoliko ohladi.
  7. Vmes z električnim mešalnikom stepamo smetano do mehkih vrhov.
  8. Ko je pire ohlajen približno na sobno temperaturo (30-35 stopinj) ga postopno in nežno prilivamo k stepeni smetani. Mešamo nežno, da v stepeni smetani ohranimo čim več zračnih mehurčkov.
  9. Jagodni mousse prelijemo v servirne skodelice in jih prestavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
  10. Jagodni mousse postrežemo s sladko smetano in svežimi jagodami.