Preprosto več za vas
Jajčna omleta z zelenjavo in feto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajca Jajca4
Bučke Bučke1
Rdeča čebula Rdeča čebula1
Sol Sol
Poper Poper
Origano Origano
Olje Olje
Feta sir Feta sir50 g g
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik6

Jajčna omleta z zelenjavo in feto

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(4)

Priprava

V ponvi segrej žlico olja in na segretem počasi praži na kolute naribano bučko. Posoli, popopraj in odišavi z origanom ter praži, da se bučke zmehčajo. Odstrani jih iz ponve in shrani na toplem.

Dve jajci dobro razžvrkljaj ter malo posoli in popopraj. Paradižnike nareži na kocke. V isti ponvi od prej segrej nekaj dodatnih kapljic olja, ter na segretega vlij jajca. Razporedi jih po ponvi in na majhnem ognju peci, da zakrknejo in da dobiš omleto. Na že skoraj čisto zakrknjeno polovico omlete razporedi bučke, nanje razdrobi polovico fete in okrasi s paradižniki. Omleto prepogni in peci še minuto. Enako naredi še enkrat za drugo omleto. Omleto popopraj, okrasi s peteršiljem in takoj postrezi.