
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 4 | |
Bučke Bučke | 1 | |
Rdeča čebula Rdeča čebula | 1 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Origano Origano | ||
Olje Olje | ||
Feta sir Feta sir | 50 g g | |
Sušeni paradižnik Sušeni paradižnik | 6 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJajčna omleta z zelenjavo in feto
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V ponvi segrej žlico olja in na segretem počasi praži na kolute naribano bučko. Posoli, popopraj in odišavi z origanom ter praži, da se bučke zmehčajo. Odstrani jih iz ponve in shrani na toplem.
Dve jajci dobro razžvrkljaj ter malo posoli in popopraj. Paradižnike nareži na kocke. V isti ponvi od prej segrej nekaj dodatnih kapljic olja, ter na segretega vlij jajca. Razporedi jih po ponvi in na majhnem ognju peci, da zakrknejo in da dobiš omleto. Na že skoraj čisto zakrknjeno polovico omlete razporedi bučke, nanje razdrobi polovico fete in okrasi s paradižniki. Omleto prepogni in peci še minuto. Enako naredi še enkrat za drugo omleto. Omleto popopraj, okrasi s peteršiljem in takoj postrezi.