Jajčne ladjice

Jajčne ladjice image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

3 število porcij
    • 3   žemlja
    • 60   g nariban sir
    • 2   jajca
    • 24   ml sladka smetana
    •   sol
    •   poper
    • 6   slanina
    • 3   šampinjoni

Priprava

  1. Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija.

  2. Žemlje pri vrhu elipsasto izrežite in izdolbite približno dve tretjini žemlje, da dobite obliko ladjice.

  3. V posodo naribajte sir. V drugi posodi razžvrkljajte dve jajci, dodajte dve žlici nestepene sladke smetane, ščep soli in popra. Zmes dobro premešajte.

  4. Na ponvi popecite na drobne koščke narezanih 6 rezin slanine in narezane šampinjone.

  5. V izdolbene štručke najprej vlijte malo jajčne zmesi, dodajte del popražene slanine in šampinjonov ter posujte z malo sira.

  6. Spet prelijte z jajčno zmesjo in potresite s preostankom sira. Postopek ponovite pri vseh treh ladijcah.

  7. Na pekač, prekrit s papirjem za peko, zložite pripravljene ladjice. Pecite jih približno 25 minut. Takoj postrezite.

  8. Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.