Priprava
- Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija.
- Žemlje pri vrhu elipsasto izrežite in izdolbite približno dve tretjini žemlje, da dobite obliko ladjice.
- V posodo naribajte sir. V drugi posodi razžvrkljajte dve jajci, dodajte dve žlici nestepene sladke smetane, ščep soli in popra. Zmes dobro premešajte.
- Na ponvi popecite na drobne koščke narezanih 6 rezin slanine in narezane šampinjone.
- V izdolbene štručke najprej vlijte malo jajčne zmesi, dodajte del popražene slanine in šampinjonov ter posujte z malo sira.
- Spet prelijte z jajčno zmesjo in potresite s preostankom sira. Postopek ponovite pri vseh treh ladijcah.
- Na pekač, prekrit s papirjem za peko, zložite pripravljene ladjice. Pecite jih približno 25 minut. Takoj postrezite.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.