
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Žemlja Žemlja | 3 | ||
Nariban sir Nariban sir | 60 g g | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 24 ml ml | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Slanina Slanina | 6 | ||
Šampinjoni Šampinjoni | 3 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamJajčne ladjice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija.
- Žemlje pri vrhu elipsasto izrežite in izdolbite približno dve tretjini žemlje, da dobite obliko ladjice.
- V posodo naribajte sir. V drugi posodi razžvrkljajte dve jajci, dodajte dve žlici nestepene sladke smetane, ščep soli in popra. Zmes dobro premešajte.
- Na ponvi popecite na drobne koščke narezanih 6 rezin slanine in narezane šampinjone.
- V izdolbene štručke najprej vlijte malo jajčne zmesi, dodajte del popražene slanine in šampinjonov ter posujte z malo sira.
- Spet prelijte z jajčno zmesjo in potresite s preostankom sira. Postopek ponovite pri vseh treh ladijcah.
- Na pekač, prekrit s papirjem za peko, zložite pripravljene ladjice. Pecite jih približno 25 minut. Takoj postrezite.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.