Jajčne ladjice

Jajčne ladjice

TežavnostLahko
Kuhanje60 min

Priprava

  1. Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija.
  2. Žemlje pri vrhu elipsasto izrežite in izdolbite približno dve tretjini žemlje, da dobite obliko ladjice.
  3. V posodo naribajte sir. V drugi posodi razžvrkljajte dve jajci, dodajte dve žlici nestepene sladke smetane, ščep soli in popra. Zmes dobro premešajte.
  4. Na ponvi popecite na drobne koščke narezanih 6 rezin slanine in narezane šampinjone.
  5. V izdolbene štručke najprej vlijte malo jajčne zmesi, dodajte del popražene slanine in šampinjonov ter posujte z malo sira.
  6. Spet prelijte z jajčno zmesjo in potresite s preostankom sira. Postopek ponovite pri vseh treh ladijcah.
  7. Na pekač, prekrit s papirjem za peko, zložite pripravljene ladjice. Pecite jih približno 25 minut. Takoj postrezite.
  8. Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.