Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija.
Jajčne ladjice
Sestavine
3
število porcij
-
- 3 žemlja
- 60 g nariban sir
- 2 jajca
- 24 ml sladka smetana
- sol
- poper
- 6 slanina
- 3 šampinjoni
Priprava
Žemlje pri vrhu elipsasto izrežite in izdolbite približno dve tretjini žemlje, da dobite obliko ladjice.
V posodo naribajte sir. V drugi posodi razžvrkljajte dve jajci, dodajte dve žlici nestepene sladke smetane, ščep soli in popra. Zmes dobro premešajte.
Na ponvi popecite na drobne koščke narezanih 6 rezin slanine in narezane šampinjone.
V izdolbene štručke najprej vlijte malo jajčne zmesi, dodajte del popražene slanine in šampinjonov ter posujte z malo sira.
Spet prelijte z jajčno zmesjo in potresite s preostankom sira. Postopek ponovite pri vseh treh ladijcah.
Na pekač, prekrit s papirjem za peko, zložite pripravljene ladjice. Pecite jih približno 25 minut. Takoj postrezite.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2017.