
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Vlivanci
Vlivanci (Alpenfest) | 500 g g | |
Sol Sol | ||
Gorski sir
Gorski sir (Allgäuer Alpenfest ) | 250 g g | |
Maščoba
Maščoba (za pekač) | ||
Poper Poper | ||
Čebula Čebula | 500 g g | |
Maslo Maslo | 40 g g | |
Sladkor Sladkor | 20 g g | |
Pivo Pivo | 200 ml ml | |
Drobnjak Drobnjak |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJajčni vlivanci s sirom in dušeno pivsko čebulo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Jajčne vlivance kuhajte v vreli slani vodi približno 1minuto po navodilih na embalaži. Odlijte vodo in pustite, da se dobro odcedijo. Olupite sir in ga grobo naribajte. V pomaščen pekač izmenično naložite vlivance in sir, popoprajte. Pecite v ogreti pečici na 220°C približno 10minut.
Medtem olupite čebulo in jo narežite na kolobarje. Na vročem maslu jo pražite približno 8minut, dokler ne porjavi. Potresite s sladkorjem in med mešanjem na hitro karamelizirajte. Dolijte pivo in dušite približno 2minuti. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Vlivance s sirom vzemite iz pečice, po vrhu naložite pivsko čebulo in potresite z drobnjakom. Zraven se poda sveža solata iz motovilca.
Različica z mesom:
Natrgajte 6rezin suhega kareja s slanino Alpenfest, zložite v pekač po plasteh z vlivanci in sirom ter specite.