Jajčni vlivanci s sirom in dušeno pivsko čebulo

Jajčni vlivanci s sirom in dušeno pivsko čebulo image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

6 število porcij
    • 500   g vlivanci Alpenfest
    •   sol
    • 250   g gorski sir Allgäuer Alpenfest
    •   maščoba za pekač
    •   poper
    • 500   g čebula
    • 40   g maslo
    • 20   g sladkor
    • 200   ml pivo
    •   drobnjak

Priprava

    Jajčne vlivance kuhajte v vreli slani vodi približno 1minuto po navodilih na embalaži. Odlijte vodo in pustite, da se dobro odcedijo. Olupite sir in ga grobo naribajte. V pomaščen pekač izmenično naložite vlivance in sir, popoprajte. Pecite v ogreti pečici na 220°C približno 10minut.

    Medtem olupite čebulo in jo narežite na kolobarje. Na vročem maslu jo pražite približno 8minut, dokler ne porjavi. Potresite s sladkorjem in med mešanjem na hitro karamelizirajte. Dolijte pivo in dušite približno 2minuti. Po okusu začinite s soljo in poprom.

    Vlivance s sirom vzemite iz pečice, po vrhu naložite pivsko čebulo in potresite z drobnjakom. Zraven se poda sveža solata iz motovilca.

    Različica z mesom:

    Natrgajte 6rezin suhega kareja s slanino Alpenfest, zložite v pekač po plasteh z vlivanci in sirom ter specite.