Jajčne vlivance kuhajte v vreli slani vodi približno 1minuto po navodilih na embalaži. Odlijte vodo in pustite, da se dobro odcedijo. Olupite sir in ga grobo naribajte. V pomaščen pekač izmenično naložite vlivance in sir, popoprajte. Pecite v ogreti pečici na 220°C približno 10minut.
Jajčni vlivanci s sirom in dušeno pivsko čebulo
Sestavine
6
število porcij
-
- 500 g vlivanci Alpenfest
- sol
- 250 g gorski sir Allgäuer Alpenfest
- maščoba za pekač
- poper
- 500 g čebula
- 40 g maslo
- 20 g sladkor
- 200 ml pivo
- drobnjak
Priprava
Medtem olupite čebulo in jo narežite na kolobarje. Na vročem maslu jo pražite približno 8minut, dokler ne porjavi. Potresite s sladkorjem in med mešanjem na hitro karamelizirajte. Dolijte pivo in dušite približno 2minuti. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Vlivance s sirom vzemite iz pečice, po vrhu naložite pivsko čebulo in potresite z drobnjakom. Zraven se poda sveža solata iz motovilca.
Različica z mesom:
Natrgajte 6rezin suhega kareja s slanino Alpenfest, zložite v pekač po plasteh z vlivanci in sirom ter specite.