Preprosto več za vas
Jajčni vlivanci s sirom in dušeno pivsko čebulo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Vlivanci Vlivanci
(Alpenfest)
500 g g
Sol Sol
Gorski sir Gorski sir
(Allgäuer Alpenfest )
250 g g
Maščoba Maščoba
(za pekač)
Poper Poper
Čebula Čebula500 g g
Maslo Maslo40 g g
Sladkor Sladkor20 g g
Pivo Pivo200 ml ml
Drobnjak Drobnjak

Jajčni vlivanci s sirom in dušeno pivsko čebulo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(6)

Priprava

Jajčne vlivance kuhajte v vreli slani vodi približno 1minuto po navodilih na embalaži. Odlijte vodo in pustite, da se dobro odcedijo. Olupite sir in ga grobo naribajte. V pomaščen pekač izmenično naložite vlivance in sir, popoprajte. Pecite v ogreti pečici na 220°C približno 10minut.

Medtem olupite čebulo in jo narežite na kolobarje. Na vročem maslu jo pražite približno 8minut, dokler ne porjavi. Potresite s sladkorjem in med mešanjem na hitro karamelizirajte. Dolijte pivo in dušite približno 2minuti. Po okusu začinite s soljo in poprom.

Vlivance s sirom vzemite iz pečice, po vrhu naložite pivsko čebulo in potresite z drobnjakom. Zraven se poda sveža solata iz motovilca.

Različica z mesom:

Natrgajte 6rezin suhega kareja s slanino Alpenfest, zložite v pekač po plasteh z vlivanci in sirom ter specite.