Japonski Cheesecake

Japonski Cheesecake image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

8 število porcij
    • 5   jajca
    • 2   ml limonin sok
    • 230   g kremni sir
    • 120   ml mleko
    • 100   g sladkor
    • 55   g maslo
    • 1   žlica vanilijev ekstrat
    • 35   g bela moka
    • 15   g jedilni škrob

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 160 °C in pripravimo večji pekač za vodno kopel.

  2. Za peko potrebujemo okrogel pekač premera 20 cm z visokim robom in polnim dnom. Pekač premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko. Papir za peko tudi namastimo.

  3. Pred peko vse sestavine ogrejemo na sobno temperaturo.

  4. Jajca ločimo na beljake in rumenjake.

  5. V večji skledi zmešamo kremni sir in maslo do kremaste teksture.

  6. Nato prilijemo mleko in vanilijev ekstrakt. Premešamo do gladke teksture.

  7. Vmešamo rumenjake ter dodamo še presejano moko in jedilni škrob.

  8. Dobro premešamo, da dobimo tekočo in gladko maso.

  9. Sedaj v čisti skledi stepemo beljake. Pričnemo stepati pri nižji hitrosti, ko se začnejo beljaki peniti in svetliti dodamo ½ žličke limoninega soka. Nato postopoma dodajamo sladkor in stepemo beljake do mehkih vrhov.

  10. Stepene beljake vmešamo postopoma in nežno, da ohranimo čim več volumna.

  11. Maso vlijemo v pripravljen pekač. Pekač parkrat potrkamo po pultu, da izravnamo biskvitno maso in se znebimo morebitnih prevelikih zračnih mehurčkov.

  12. Pekač prestavimo v večji pekač v katerega vlijemo vročo vodo. Voda naj bo 2-3 cm visoka.

  13. Vse skupaj prestavimo v ogreto pečico, na srednjo polico.

  14. Cheesecake pečemo 60 minut pri 160 °C. Nato ugasnemo pečico, rahlo odpremo vrata pečice in pustimo odstati cheesecake še 30 minut

  15.