
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 5 | |
Limonin sok Limonin sok | 2 ml ml | |
Kremni sir Kremni sir | 230 g g | |
Mleko Mleko | 120 ml ml | |
Sladkor Sladkor | 100 g g | |
Maslo Maslo | 55 g g | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 1 žlice žlica | |
Bela moka Bela moka | 35 g g | |
Jedilni škrob Jedilni škrob | 15 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJaponski Cheesecake
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico segrejemo na 160 °C in pripravimo večji pekač za vodno kopel.
- Za peko potrebujemo okrogel pekač premera 20 cm z visokim robom in polnim dnom. Pekač premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko. Papir za peko tudi namastimo.
- Pred peko vse sestavine ogrejemo na sobno temperaturo.
- Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
- V večji skledi zmešamo kremni sir in maslo do kremaste teksture.
- Nato prilijemo mleko in vanilijev ekstrakt. Premešamo do gladke teksture.
- Vmešamo rumenjake ter dodamo še presejano moko in jedilni škrob.
- Dobro premešamo, da dobimo tekočo in gladko maso.
- Sedaj v čisti skledi stepemo beljake. Pričnemo stepati pri nižji hitrosti, ko se začnejo beljaki peniti in svetliti dodamo ½ žličke limoninega soka. Nato postopoma dodajamo sladkor in stepemo beljake do mehkih vrhov.
- Stepene beljake vmešamo postopoma in nežno, da ohranimo čim več volumna.
- Maso vlijemo v pripravljen pekač. Pekač parkrat potrkamo po pultu, da izravnamo biskvitno maso in se znebimo morebitnih prevelikih zračnih mehurčkov.
- Pekač prestavimo v večji pekač v katerega vlijemo vročo vodo. Voda naj bo 2-3 cm visoka.
- Vse skupaj prestavimo v ogreto pečico, na srednjo polico.
- Cheesecake pečemo 60 minut pri 160 °C. Nato ugasnemo pečico, rahlo odpremo vrata pečice in pustimo odstati cheesecake še 30 minut