Preprosto več za vas
Japonski Cheesecake

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajca Jajca5
Limonin sok Limonin sok2 ml ml
Kremni sir Kremni sir230 g g
Mleko Mleko120 ml ml
Sladkor Sladkor100 g g
Maslo Maslo55 g g
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat1 žlice žlica
Bela moka Bela moka35 g g
Jedilni škrob Jedilni škrob15 g g

Japonski Cheesecake

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(12)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 160 °C in pripravimo večji pekač za vodno kopel.
  2. Za peko potrebujemo okrogel pekač premera 20 cm z visokim robom in polnim dnom. Pekač premažemo z maslom in ga obložimo s papirjem za peko. Papir za peko tudi namastimo.
  3. Pred peko vse sestavine ogrejemo na sobno temperaturo.
  4. Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
  5. V večji skledi zmešamo kremni sir in maslo do kremaste teksture.
  6. Nato prilijemo mleko in vanilijev ekstrakt. Premešamo do gladke teksture.
  7. Vmešamo rumenjake ter dodamo še presejano moko in jedilni škrob.
  8. Dobro premešamo, da dobimo tekočo in gladko maso.
  9. Sedaj v čisti skledi stepemo beljake. Pričnemo stepati pri nižji hitrosti, ko se začnejo beljaki peniti in svetliti dodamo ½ žličke limoninega soka. Nato postopoma dodajamo sladkor in stepemo beljake do mehkih vrhov.
  10. Stepene beljake vmešamo postopoma in nežno, da ohranimo čim več volumna.
  11. Maso vlijemo v pripravljen pekač. Pekač parkrat potrkamo po pultu, da izravnamo biskvitno maso in se znebimo morebitnih prevelikih zračnih mehurčkov.
  12. Pekač prestavimo v večji pekač v katerega vlijemo vročo vodo. Voda naj bo 2-3 cm visoka.
  13. Vse skupaj prestavimo v ogreto pečico, na srednjo polico.
  14. Cheesecake pečemo 60 minut pri 160 °C. Nato ugasnemo pečico, rahlo odpremo vrata pečice in pustimo odstati cheesecake še 30 minut