
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Goveje meso Goveje meso | 3 kg kg | ||
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat | 5 ml ml | ||
Rdeča čebula Rdeča čebula | 3 - 4 | ||
Gorčica Gorčica | 10 g g | ||
Česen Česen | 5 | ||
Rdeča paprika Rdeča paprika | 3 | ||
Zeleno zelje Zeleno zelje | 1 | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 1 l l | ||
Korenje Korenje | 3 | ||
Rožmarin Rožmarin | |||
Kapre Kapre | |||
Timijan Timijan | |||
Poper Poper | |||
Sol Sol | |||
Muškatni orešček Muškatni orešček | |||
Lovorov list Lovorov list | |||
Olivno olje Olivno olje |
Polenta
Voda Voda | 0,5 l l | ||
Sladka smetana za kuhanje Sladka smetana za kuhanje | 0,5 l l | ||
Parmezan Parmezan | 100 g g | ||
Ocvirki Ocvirki | 100 g g | ||
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Sol Sol | |||
Polenta Polenta | 250 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamJesenska zloženka s popečeno polento
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Goveje meso s kostmi osolimo, popopramo in namažemo z gorčico. Korenje narežemo na polovico in čebulo na krhlje. Meso na hitro popečemo nad žerjavico in ga zložimo v glinen pekač, v katerega smo dali malo olivnega olja in čebulo. Dodamo vse naštete začimbe, paradižnikov koncentrat, narezano zelje, korenje in na trakove narezano rdečo papriko, cel strok česna in kapre ter zalijemo z govejo jušno osnovo. Dušimo v krušni peči tako dolgo, da meso postane izredno mehko (približno 2 uri in pol).
Priprava polente:
Vodo zavremo in pazljivo solimo. Dodamo sladko smetano. V tekočino vkuhamo instant polento. Kuhamo toliko časa, da dobimo zmes, ki še vedno teče. Dodamo parmezan in ocvirke ter še 1 minuto mešamo na rahlem ognju. Za kremasto strukturo na koncu dodamo še maslo. Polento prelijemo v model in počakamo da se strdi. Strjeno narežemo na kose, ki jih popečemo na žaru.