Preprosto več za vas
Jesenska zloženka s popečeno polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Goveje meso Goveje meso3 kg kg
Paradižnikov koncentrat Paradižnikov koncentrat5 ml ml
Rdeča čebula Rdeča čebula3 - 4
Gorčica Gorčica10 g g
Česen Česen5
Rdeča paprika Rdeča paprika3
Zeleno zelje Zeleno zelje1
Jušna osnova Jušna osnova1 l l
Korenje Korenje3
Rožmarin Rožmarin
Kapre Kapre
Timijan Timijan
Poper Poper
Sol Sol
Muškatni orešček Muškatni orešček
Lovorov list Lovorov list
Olivno olje Olivno olje

Polenta

Voda Voda0,5 l l
Sladka smetana za kuhanje Sladka smetana za kuhanje0,5 l l
Parmezan Parmezan100 g g
Ocvirki Ocvirki100 g g
Maslo Maslo100 g g
Sol Sol
Polenta Polenta250 g g

Jesenska zloženka s popečeno polento

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(5)

Priprava

Goveje meso s kostmi osolimo, popopramo in namažemo z gorčico. Korenje narežemo na polovico in čebulo na krhlje. Meso na hitro popečemo nad žerjavico in ga zložimo v glinen pekač, v katerega smo dali malo olivnega olja in čebulo. Dodamo vse naštete začimbe, paradižnikov koncentrat, narezano zelje, korenje in na trakove narezano rdečo papriko, cel strok česna in kapre ter zalijemo z govejo jušno osnovo. Dušimo v krušni peči tako dolgo, da meso postane izredno mehko (približno 2 uri in pol).

Priprava polente:

Vodo zavremo in pazljivo solimo. Dodamo sladko smetano. V tekočino vkuhamo instant polento. Kuhamo toliko časa, da dobimo zmes, ki še vedno teče. Dodamo parmezan in ocvirke ter še 1 minuto mešamo na rahlem ognju. Za kremasto strukturo na koncu dodamo še maslo. Polento prelijemo v model in počakamo da se strdi. Strjeno narežemo na kose, ki jih popečemo na žaru.