
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Polenta
Voda Voda | 0,5 l l | ||
Sladka smetana za kuhanje Sladka smetana za kuhanje | 0,5 l l | ||
Parmezan Parmezan | 100 g g | ||
Ocvirki Ocvirki | 100 g g | ||
Maslo Maslo | 100 g g | ||
Sol Sol | |||
Polenta Polenta | 250 g g |
Jesenska zloženka s popečeno polento
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Goveje meso s kostmi osolimo, popopramo in namažemo z gorčico. Korenje narežemo na polovico in čebulo na krhlje. Meso na hitro popečemo nad žerjavico in ga zložimo v glinen pekač, v katerega smo dali malo olivnega olja in čebulo. Dodamo vse naštete začimbe, paradižnikov koncentrat, narezano zelje, korenje in na trakove narezano rdečo papriko, cel strok česna in kapre ter zalijemo z govejo jušno osnovo. Dušimo v krušni peči tako dolgo, da meso postane izredno mehko (približno 2 uri in pol).
Priprava polente:
Vodo zavremo in pazljivo solimo. Dodamo sladko smetano. V tekočino vkuhamo instant polento. Kuhamo toliko časa, da dobimo zmes, ki še vedno teče. Dodamo parmezan in ocvirke ter še 1 minuto mešamo na rahlem ognju. Za kremasto strukturo na koncu dodamo še maslo. Polento prelijemo v model in počakamo da se strdi. Strjeno narežemo na kose, ki jih popečemo na žaru.