Preprosto več za vas
Ješprenjev slan narastek s paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Ješprenj Ješprenj
(kuhan)
200 g g
Jajca Jajca140 g g
Sir Sir50 g g
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči70 g g
Salama Salama
(ali slanina)
50 g g
Sol Sol2 g g
Poper Poper2 g g
Peteršilj Peteršilj
(sesekljan)
3 g g
Maslo Maslo3 g g
Drobtine Drobtine
(za pekač)
4 g g

SESTAVINE ZA OMAKO

Olje Olje30 g g
Sladkor Sladkor10 g g
Bela moka Bela moka20 g g
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga50 g g
Sol Sol2 g g
Poper Poper2 g g
Mleti muškatni orešček Mleti muškatni orešček2 g g
Lovorov list Lovorov list3 g g

Ješprenjev slan narastek s paradižnikovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Kuhanemu ješprenju dodamo jajci, sir in salamo ali slanino in vse skupaj dobro zmešamo, dodamo še ovsene kosmiče in ponovno premešamo. Modelčke namažemo z maslom in potresemo z drobtinami in maso nadevamo v modelčke. Pečemo jih v srednje vroči pečici približno 20−30 minut. Ponudimo jih kot prilogo k omaki. Slanino ali salamo lahko opustimo, lahko pa dodamo poljubno zelenjavo. Za omako na maščobi prepražimo sladkor, nato dodamo moko in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj zalijemo z mrzlo vodo. Kuhamo toliko časa, da se zgosti, začinimo s soljo, poprom, z lovorom in muškatnim oreščkom. Omako ponudimo k narastku.

Avtorji: 2.a in 2b, SŠ za gostinstvo in turizem Grm Novo mesto