
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Ješprenj
Ješprenj (kuhan) | 200 g g | |
Jajca Jajca | 140 g g | |
Sir Sir | 50 g g | |
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 70 g g | |
Salama
Salama (ali slanina) | 50 g g | |
Sol Sol | 2 g g | |
Poper Poper | 2 g g | |
Peteršilj
Peteršilj (sesekljan) | 3 g g | |
Maslo Maslo | 3 g g | |
Drobtine
Drobtine (za pekač) | 4 g g |
SESTAVINE ZA OMAKO
Olje Olje | 30 g g | |
Sladkor Sladkor | 10 g g | |
Bela moka Bela moka | 20 g g | |
Paradižnikova mezga Paradižnikova mezga | 50 g g | |
Sol Sol | 2 g g | |
Poper Poper | 2 g g | |
Mleti muškatni orešček Mleti muškatni orešček | 2 g g | |
Lovorov list Lovorov list | 3 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJešprenjev slan narastek s paradižnikovo omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kuhanemu ješprenju dodamo jajci, sir in salamo ali slanino in vse skupaj dobro zmešamo, dodamo še ovsene kosmiče in ponovno premešamo. Modelčke namažemo z maslom in potresemo z drobtinami in maso nadevamo v modelčke. Pečemo jih v srednje vroči pečici približno 20−30 minut. Ponudimo jih kot prilogo k omaki. Slanino ali salamo lahko opustimo, lahko pa dodamo poljubno zelenjavo. Za omako na maščobi prepražimo sladkor, nato dodamo moko in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj zalijemo z mrzlo vodo. Kuhamo toliko časa, da se zgosti, začinimo s soljo, poprom, z lovorom in muškatnim oreščkom. Omako ponudimo k narastku.
Avtorji: 2.a in 2b, SŠ za gostinstvo in turizem Grm Novo mesto