Preprosto več za vas
Ježek na ajdovi kaši s sadjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Zdravko Lidl
Zdravko Lidl
Z Zdravkom Lidlom preizkusite preproste recepte in izvirne načine, kako otroke navdušiti nad zdravo prehrano.

Sestavine

Mleko Mleko5 dl dl
Ajdova kaša Ajdova kaša150 g g
Sol Sol
Jajca Jajca2
Skuta Skuta70 g g
Kisla smetana Kisla smetana44 g g
Med Med110 g g
Hruška Hruška2
Suhe slive Suhe slive10
Jedilna čokolada Jedilna čokolada
Indijski oreščki Indijski oreščki

Ježek na ajdovi kaši s sadjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Pol litra mleka nalij v posodo, ga posoli. V vrelo mleko vsuj 150 gramov ajdove kaše. Med kuhanjem mešaj. Kuhaj tako dolgo, dokler mleko ne povre.

Hruško prereži na koščke, prav tako suhe slive. V ohlajeno kašo dodaj na drobno nasekljani hruški, narezane slive, dve žlici medu, 70 gramov skute in dve žlici kisle smetane in rumenjaka. Vse skupaj dobro premešaj. Beljaki, ki so ti ostali, ko si prej ločil rumenjake od beljakov stepeš v beljakov sneg. Sneg nežno primešaj zmesi. Maso naloži v posodice. Peci pri 180 stopinjah Celzija med 25 in 30 minut.  

V času, ko se zmes peče, olupiš in prepoloviš hruško. Polovico olupljene hruške namažeš s stopljeno čokolado. V ta del zapičiš narezane indijske oreščke, ki ponazarjajo ježeve bodice. S čokolado narišeš oči in smrček. Na pečeno ajdovo tortico položiš ježka.

Za bolj jasen postopek preveri LINK.