
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Mleko Mleko | 5 dl dl | |
Ajdova kaša Ajdova kaša | 150 g g | |
Sol Sol | ||
Jajca Jajca | 2 | |
Skuta Skuta | 70 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 44 g g | |
Med Med | 110 g g | |
Hruška Hruška | 2 | |
Suhe slive Suhe slive | 10 | |
Jedilna čokolada Jedilna čokolada | ||
Indijski oreščki Indijski oreščki |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJežek na ajdovi kaši s sadjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pol litra mleka nalij v posodo, ga posoli. V vrelo mleko vsuj 150 gramov ajdove kaše. Med kuhanjem mešaj. Kuhaj tako dolgo, dokler mleko ne povre.
Hruško prereži na koščke, prav tako suhe slive. V ohlajeno kašo dodaj na drobno nasekljani hruški, narezane slive, dve žlici medu, 70 gramov skute in dve žlici kisle smetane in rumenjaka. Vse skupaj dobro premešaj. Beljaki, ki so ti ostali, ko si prej ločil rumenjake od beljakov stepeš v beljakov sneg. Sneg nežno primešaj zmesi. Maso naloži v posodice. Peci pri 180 stopinjah Celzija med 25 in 30 minut.
V času, ko se zmes peče, olupiš in prepoloviš hruško. Polovico olupljene hruške namažeš s stopljeno čokolado. V ta del zapičiš narezane indijske oreščke, ki ponazarjajo ježeve bodice. S čokolado narišeš oči in smrček. Na pečeno ajdovo tortico položiš ježka.
Za bolj jasen postopek preveri LINK.