Jogurtova zlevanka

Jogurtova zlevanka image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

1 število pekačev
    • 600   ml jogurt ali pinjenec ali kislo mleko
    • 300   g moka
    • 3   jajca
    •   sol
    • 4   vrečke vanilijev sladkor
    • 200   ml kisla smetana
    • 150   g marmelada poljubna

Priprava

    Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pripravimo pekač (20 krat 30 centimetrov) in dno pokrijemo s papirjem za peko.

    V večjo skledo vlijemo jogurt, ubijemo jajca ter dodamo sol in vaniljev sladkor. Dobro premešamo z metlico. K jajčni masi presejemo moko in dobro premešamo. Dobili bomo gosto maso za palačinke. Maso vlijemo v pekač. Na površino mase z žličko izmenično razporedimo kupčke kisle smetane in marmelade.

    Jogurtovo zlevanko pečemo približno 30 minut.

    Avtorji: Ludvik Šarkezi, Lea Prejac, Nika Sekolovnik, Mirsad Horvat, Anđelina Radelić, Tim Vida in Teo Prejac,DOŠ II Lendava

    Mentorici: Tanja Tratnjek in Roberta Turk