Jogurtova zlevanka

Jogurtova zlevanka
TežavnostSrednje
Kuhanje40 min

Priprava

    Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pripravimo pekač (20 krat 30 centimetrov) in dno pokrijemo s papirjem za peko.

    V večjo skledo vlijemo jogurt, ubijemo jajca ter dodamo sol in vaniljev sladkor. Dobro premešamo z metlico. K jajčni masi presejemo moko in dobro premešamo. Dobili bomo gosto maso za palačinke. Maso vlijemo v pekač. Na površino mase z žličko izmenično razporedimo kupčke kisle smetane in marmelade.

    Jogurtovo zlevanko pečemo približno 30 minut.

    Avtorji: Ludvik Šarkezi, Lea Prejac, Nika Sekolovnik, Mirsad Horvat, Anđelina Radelić, Tim Vida in Teo Prejac,DOŠ II Lendava

    Mentorici: Tanja Tratnjek in Roberta Turk