
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jogurt
Jogurt (ali pinjenec ali kislo mleko) | 600 ml ml | |
Moka Moka | 300 g g | |
Jajca Jajca | 3 | |
Sol Sol | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 4 vrečke vrečka | |
Kisla smetana Kisla smetana | 200 ml ml | |
Marmelada
Marmelada (poljubna) | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJogurtova zlevanka
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pripravimo pekač (20 krat 30 centimetrov) in dno pokrijemo s papirjem za peko.
V večjo skledo vlijemo jogurt, ubijemo jajca ter dodamo sol in vaniljev sladkor. Dobro premešamo z metlico. K jajčni masi presejemo moko in dobro premešamo. Dobili bomo gosto maso za palačinke. Maso vlijemo v pekač. Na površino mase z žličko izmenično razporedimo kupčke kisle smetane in marmelade.
Jogurtovo zlevanko pečemo približno 30 minut.
Avtorji: Ludvik Šarkezi, Lea Prejac, Nika Sekolovnik, Mirsad Horvat, Anđelina Radelić, Tim Vida in Teo Prejac,DOŠ II Lendava
Mentorici: Tanja Tratnjek in Roberta Turk