Preprosto več za vas
Jogurtove rezine z jagodami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Grški jogurt Grški jogurt430 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu70 g g
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat
Smetana za stepanje Smetana za stepanje250 ml ml
Sladkor Sladkor
(za smetano)
30 g g
Instat želatina Instat želatina
(lističev)
6 kosov kos
Jagode Jagode
(sveže)
300 g g
Baby piškoti Baby piškoti14 kosov kos

Jogurtove rezine z jagodami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

40 min
(25)

Priprava

  1. V večji skledi zmešamo jogurt, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. Pustimo ob strani, da se jogurt segreje na sobno temperaturo.
  2. Jagode operemo, odstranimo peclje in narežemo na tanjše rezine.
  3. Smetani dodamo 30 g sladkorja in jo stepemo skoraj do čvrstih vrhov.
  4. Lističe želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Dobro jih odcedimo, nato pa želatino raztopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
  5. Stopljeno želatino postopoma vlivamo k jogurtu in ves čas mešamo.
  6. Jogurtu nežno vmešamo še smetano.
  7. Pripravimo pekač dimenzij 12x20 cm in ga obložimo s folijo za živila.
  8. Na dno pekača razporedimo rezine jagod.
  9. Čez vlijemo slabo polovico kreme in jo izravnamo.
  10. Po kremi razporedimo novo plast jagod, čez njih pa položimo piškote.
  11. Ponovimo postopek, žlico ali dve kreme pa si pustimo za konec.
  12. Čez zadnjo plast piškotov razmažemo preostanek kreme in vse skupaj zavijemo v folijo za živila.
  13. Prestavimo v hladilnik čez noč ali vsaj za 4 ure.