
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Grški jogurt Grški jogurt | 430 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 70 g g | |
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | ||
Smetana za stepanje Smetana za stepanje | 250 ml ml | |
Sladkor
Sladkor (za smetano) | 30 g g | |
Instat želatina
Instat želatina (lističev) | 6 kosov kos | |
Jagode
Jagode (sveže) | 300 g g | |
Baby piškoti Baby piškoti | 14 kosov kos |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJogurtove rezine z jagodami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- V večji skledi zmešamo jogurt, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. Pustimo ob strani, da se jogurt segreje na sobno temperaturo.
- Jagode operemo, odstranimo peclje in narežemo na tanjše rezine.
- Smetani dodamo 30 g sladkorja in jo stepemo skoraj do čvrstih vrhov.
- Lističe želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Dobro jih odcedimo, nato pa želatino raztopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
- Stopljeno želatino postopoma vlivamo k jogurtu in ves čas mešamo.
- Jogurtu nežno vmešamo še smetano.
- Pripravimo pekač dimenzij 12x20 cm in ga obložimo s folijo za živila.
- Na dno pekača razporedimo rezine jagod.
- Čez vlijemo slabo polovico kreme in jo izravnamo.
- Po kremi razporedimo novo plast jagod, čez njih pa položimo piškote.
- Ponovimo postopek, žlico ali dve kreme pa si pustimo za konec.
- Čez zadnjo plast piškotov razmažemo preostanek kreme in vse skupaj zavijemo v folijo za živila.
- Prestavimo v hladilnik čez noč ali vsaj za 4 ure.