Jogurtove rezine z jagodami

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Jogurtove rezine z jagodami image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

8 število porcij
    • 430   g grški jogurt
    • 70   g sladkor v prahu
    •   vanilijev ekstrat
    • 250   ml smetana za stepanje
    • 30   g sladkor
    • 6   kosov instat želatina
    • 300   g jagode
    • 14   kosov baby piškoti

Priprava

  1. V večji skledi zmešamo jogurt, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. Pustimo ob strani, da se jogurt segreje na sobno temperaturo.

  2. Jagode operemo, odstranimo peclje in narežemo na tanjše rezine.

  3. Smetani dodamo 30 g sladkorja in jo stepemo skoraj do čvrstih vrhov.

  4. Lističe želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Dobro jih odcedimo, nato pa želatino raztopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.

  5. Stopljeno želatino postopoma vlivamo k jogurtu in ves čas mešamo.

  6. Jogurtu nežno vmešamo še smetano.

  7. Pripravimo pekač dimenzij 12x20 cm in ga obložimo s folijo za živila.

  8. Na dno pekača razporedimo rezine jagod.

  9. Čez vlijemo slabo polovico kreme in jo izravnamo.

  10. Po kremi razporedimo novo plast jagod, čez njih pa položimo piškote.

  11. Ponovimo postopek, žlico ali dve kreme pa si pustimo za konec.

  12. Čez zadnjo plast piškotov razmažemo preostanek kreme in vse skupaj zavijemo v folijo za živila.

  13. Prestavimo v hladilnik čez noč ali vsaj za 4 ure.