Preprosto več za vas
Puhaste bananine palačinke z malino

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine za maso

Banane Banane4
Jajca Jajca4
Pecilni prašek Pecilni prašek1
Voda Voda
Bela moka Bela moka100 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje

sestavine za preliv

Banane Banane1
Maline Maline300 g g
Sladkor Sladkor25 g g
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu4 g g
Voda Voda

Puhaste bananine palačinke z malino

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

4 velike banane olupimo in jih na deski z nožem narežemo na čim tanjše kolobarje. Narezane banane stresemo v veliko posodo, v kateri bomo pripravili maso za palačinke. V izbrani posodi jih z vilicami zdrobimo, kar se da drobno. Ubijemo 4 jajca v manjšo, ločeno posodo ter jih zmešamo. Zmešana jajca nato dodamo zdrobljenim bananam in vso maso ročno premešamo.

V maso stresemo 1 vrečko pecilnega praška ter 100 g gladke moke. Nato z ročnim mešalnikom celotno zmes dobro premešamo. Mešamo tako dolgo, da banane dodatno razpadejo, in da se vse suhe sestavine dodobra vmešajo v maso. Zmes mora biti dokaj gosta. V primeru, da se nam zdi pregosta, postopoma dodajamo vodo in maso mešamo z ročnim mešalnikom. Maso pustimo, da 15 minut počiva.

Pripravimo ponev za peko palačink in kokosovo olje. Ponev dobro segrejemo, jo namastimo, pred pričetkom peke pa maso še enkrat premešamo z majhno zajemalko. S slednjo v vročo ponev na sredino vlijemo 1 zajemalko mase in jo s tem pripomočkom nežno razprostremo na enakomerno debelino. Palačinke pečemo na srednjem ognju. Z lopatko preverimo, kdaj se palačinka s spodnje strani obarva , nato jo obrnemo in popečemo še na drugi strani. Ko je palačinka pečena, jo z lopatko odstavimo na vnaprej pripravljen krožnik.

V ločeno posodo vsujemo maline, dodamo dve veliki žlici vode ter 25 g sladkorja. Na rahlem ognju zmes mešamo in segrejemo. V skodelico vmešamo 1 čajno žličko vanilijevega pudinga ter 2-3 čajne žličke vode. To zmes nato vlijemo k vročim malinam in na ognju še 2 minuti ves čas mešamo, da se preliv dovolj zgosti.

Olupimo 1 srednje veliko banano in jo narežemo na kolobarje. Palačinke postrežemo, tako da jih obložimo z nekaj kolobarji banane in prelijemo z žlico malinovega preliva.

Avtorji: otroci 9.a, VIZ III. OŠ Rogaška Slatina