
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Sladki krompir Sladki krompir | 2 | ||
Korenje Korenje | 2 | ||
Česen Česen | 2 | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Jušna osnova Jušna osnova | |||
Sol Sol | |||
Začimbe Začimbe | |||
Panceta Panceta | |||
Toast Toast | |||
Olivno olje Olivno olje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamJuha s sladkim krompirjem in hrustljavo panceto
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke. Korenje olupimo in narežemo. Šalotko in česen olupimo. Zelenjavo najprej popražimo na olivnem olju. Pražimo približno 5 minut, dokler krompir ne zadiši. Zalijemo s toliko jušne osnove, da je ta še dva dobra prsta nad zelenjavo. Če želimo redkejšo juho, dodamo več vode oz. jušne osnove. Začinimo in juho pokrito kuhamo na nizkem ognju približno pol ure. Ta čas, ko se juha kuha, pripravimo panceto. Iz zavitka vzamemo 10 rezin pancete in jih popečemo na maščobi. Panceta se najlepše zapeče na svinjski masti. Če je nimamo, uporabimo drugo maščobo. Pečeno panceto odložimo na papirnato servieto, da popije odvečno maščobo. Preostalo panceto na drobno narežemo in popražimo. Zlato popraženo narezano panceto prav tako odložimo na papirnato servieto. Kuhano juho spasiramo. Toast zlato popečemo. Juho postrežemo s hrustljavo panceto in rezinami toasta.