Preprosto več za vas
Juha s sladkim krompirjem in hrustljavo panceto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Sladki krompir Sladki krompir2
Korenje Korenje2
Česen Česen2
Šalotka Šalotka1
Jušna osnova Jušna osnova
Sol Sol
Začimbe Začimbe
Panceta Panceta
Toast Toast
Olivno olje Olivno olje

Juha s sladkim krompirjem in hrustljavo panceto

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke. Korenje olupimo in narežemo. Šalotko in česen olupimo. Zelenjavo najprej popražimo na olivnem olju. Pražimo približno 5 minut, dokler krompir ne zadiši. Zalijemo s toliko jušne osnove, da je ta še dva dobra prsta nad zelenjavo. Če želimo redkejšo juho, dodamo več vode oz. jušne osnove. Začinimo in juho pokrito kuhamo na nizkem ognju približno pol ure. Ta čas, ko se juha kuha, pripravimo panceto. Iz zavitka vzamemo 10 rezin pancete in jih popečemo na maščobi. Panceta se najlepše zapeče na svinjski masti. Če je nimamo, uporabimo drugo maščobo. Pečeno panceto odložimo na papirnato servieto, da popije odvečno maščobo. Preostalo panceto na drobno narežemo in popražimo. Zlato popraženo narezano panceto prav tako odložimo na papirnato servieto. Kuhano juho spasiramo. Toast zlato popečemo. Juho postrežemo s hrustljavo panceto in rezinami toasta.