Juha s sladkim krompirjem in hrustljavo panceto

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Juha s sladkim krompirjem in hrustljavo panceto image
Težavnost Težko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 2   sladki krompir
    • 2   korenje
    • 2   česen
    • 1   šalotka
    •   jušna osnova
    •   sol
    •   začimbe
    •   panceta
    •   toast
    •   olivno olje

Priprava

    Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke. Korenje olupimo in narežemo. Šalotko in česen olupimo. Zelenjavo najprej popražimo na olivnem olju. Pražimo približno 5 minut, dokler krompir ne zadiši. Zalijemo s toliko jušne osnove, da je ta še dva dobra prsta nad zelenjavo. Če želimo redkejšo juho, dodamo več vode oz. jušne osnove. Začinimo in juho pokrito kuhamo na nizkem ognju približno pol ure. Ta čas, ko se juha kuha, pripravimo panceto. Iz zavitka vzamemo 10 rezin pancete in jih popečemo na maščobi. Panceta se najlepše zapeče na svinjski masti. Če je nimamo, uporabimo drugo maščobo. Pečeno panceto odložimo na papirnato servieto, da popije odvečno maščobo. Preostalo panceto na drobno narežemo in popražimo. Zlato popraženo narezano panceto prav tako odložimo na papirnato servieto. Kuhano juho spasiramo. Toast zlato popečemo. Juho postrežemo s hrustljavo panceto in rezinami toasta.