Kapučino panakota

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Kapučino panakota image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

3 število kozarcev
    • 1   l sladka smetana
    • 10   lističi želatine
    •   instant kava
    • 40   g sladkor v prahu
    •   jagode
    •   temna čokolada

Priprava

    Lističe želatine potopimo v hladno vodo in pustimo 10 minut, da nabreknejo. Smetani dodamo instant kavo, sladkor in zmešamo, da se vse skupaj poveže, stopi. Segrevamo do vrenja. Ko smetana zavre, takoj odstavimo z ognja.Počakamo 5 minut, nato pa z metlico dobro vmešamo želatino, ki smo jo prej dobro oželi.Panakoto nalijemo v kozarce in spustimo v hladilniku vsaj 6 ur, da se panakota strdi. Še boljše, če panakoto pustimo v hladilniku čez noč.Postrežemo hladno z naribano čokolado in jagodami.