
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mleko Mleko | 3 dl dl | ||
Vanilijev strok Vanilijev strok | |||
Sol Sol | ščepec ščepec | ||
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 55 g g | ||
Kokos Kokos | 18 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKaša iz ovsenih kosmičev
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Strok vanilije prerežemo, postrgamo semena in dodamo k mleku (za bolj intenziven okus kuhamo skupaj s strokom). Dodamo še ščep soli in zavremo. Tik pred vretjem odstavimo, vmešamo kosmiče, kokos in kuhamo na zmernem ognju še približno 3 minute. Po potrebi oziroma želji in okusu dodamo še malo mleka (odvisno kakšno kašo želimo, bolj redko ali bolj gosto). Nadevamo v skodelico in dodamo poljubno sadje, oreščke, preliv, … K ovseni kaši lahko vmešamo tudi merico poljubnih proteinov.
Nekaj idej za posipe:
Jaffa:koščki pomaranče in temna čokolada.
Sadni:kivi, mango (lahko tudi zmrnjeno sadje), nasekljani mandlji.
Z arašidovim prelivom:banana, kokos, preliv iz arašidovega masla. Za preliv v kozici stopimo ½ žličke masla, 1 žlico arašidovega masla, ½ žličke cimeta, 1 žličko rjavega sladkorja.
Nasvet:Namesto vanilijevega stroka lahko uporabimo vanilijev sladkor, vendar okus vanilije ne bo tako izrazit.