
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mleko Mleko | 3 dl dl | |
Vanilijev strok Vanilijev strok | ||
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 55 g g | |
Kokos Kokos | 18 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaša iz ovsenih kosmičev
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Strok vanilije prerežemo, postrgamo semena in dodamo k mleku (za bolj intenziven okus kuhamo skupaj s strokom). Dodamo še ščep soli in zavremo. Tik pred vretjem odstavimo, vmešamo kosmiče, kokos in kuhamo na zmernem ognju še približno 3 minute. Po potrebi oziroma želji in okusu dodamo še malo mleka (odvisno kakšno kašo želimo, bolj redko ali bolj gosto). Nadevamo v skodelico in dodamo poljubno sadje, oreščke, preliv, … K ovseni kaši lahko vmešamo tudi merico poljubnih proteinov.
Nekaj idej za posipe:
Jaffa:koščki pomaranče in temna čokolada.
Sadni:kivi, mango (lahko tudi zmrnjeno sadje), nasekljani mandlji.
Z arašidovim prelivom:banana, kokos, preliv iz arašidovega masla. Za preliv v kozici stopimo ½ žličke masla, 1 žlico arašidovega masla, ½ žličke cimeta, 1 žličko rjavega sladkorja.
Nasvet:Namesto vanilijevega stroka lahko uporabimo vanilijev sladkor, vendar okus vanilije ne bo tako izrazit.