Kaša iz ovsenih kosmičev

Kaša iz ovsenih kosmičev image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

2 število porcij
    • 3   dl mleko
    •   vanilijev strok
    •   ščepec sol
    • 55   g ovseni kosmiči
    • 18   g kokos

Priprava

    Strok vanilije prerežemo, postrgamo semena in dodamo k mleku (za bolj intenziven okus kuhamo skupaj s strokom). Dodamo še ščep soli in zavremo. Tik pred vretjem odstavimo, vmešamo kosmiče, kokos in kuhamo na zmernem ognju še približno 3 minute. Po potrebi oziroma želji in okusu dodamo še malo mleka (odvisno kakšno kašo želimo, bolj redko ali bolj gosto). Nadevamo v skodelico in dodamo poljubno sadje, oreščke, preliv, … K ovseni kaši lahko vmešamo tudi merico poljubnih proteinov.

    Nekaj idej za posipe:Jaffa:koščki pomaranče in temna čokolada.Sadni:kivi, mango (lahko tudi zmrnjeno sadje), nasekljani mandlji.

    Z arašidovim prelivom:banana, kokos, preliv iz arašidovega masla. Za preliv v kozici stopimo ½ žličke masla, 1 žlico arašidovega masla, ½ žličke cimeta, 1 žličko rjavega sladkorja.

    Nasvet:Namesto vanilijevega stroka lahko uporabimo vanilijev sladkor, vendar okus vanilije ne bo tako izrazit.