Strok vanilije prerežemo, postrgamo semena in dodamo k mleku (za bolj intenziven okus kuhamo skupaj s strokom). Dodamo še ščep soli in zavremo. Tik pred vretjem odstavimo, vmešamo kosmiče, kokos in kuhamo na zmernem ognju še približno 3 minute. Po potrebi oziroma želji in okusu dodamo še malo mleka (odvisno kakšno kašo želimo, bolj redko ali bolj gosto). Nadevamo v skodelico in dodamo poljubno sadje, oreščke, preliv, … K ovseni kaši lahko vmešamo tudi merico poljubnih proteinov.
Kaša iz ovsenih kosmičev
Sestavine
2
število porcij
-
- 3 dl mleko
- vanilijev strok
- ščepec sol
- 55 g ovseni kosmiči
- 18 g kokos
Priprava
Nekaj idej za posipe:Jaffa:koščki pomaranče in temna čokolada.Sadni:kivi, mango (lahko tudi zmrnjeno sadje), nasekljani mandlji.
Z arašidovim prelivom:banana, kokos, preliv iz arašidovega masla. Za preliv v kozici stopimo ½ žličke masla, 1 žlico arašidovega masla, ½ žličke cimeta, 1 žličko rjavega sladkorja.
Nasvet:Namesto vanilijevega stroka lahko uporabimo vanilijev sladkor, vendar okus vanilije ne bo tako izrazit.