Preprosto več za vas
Kavakota

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

Rižev napitek Rižev napitek1,5 dl dl
Kava Kava1,5 dl dl
Sladka smetana Sladka smetana2 dl dl
Med Med110 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup12 ml ml
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak2
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor1
Lističi želatine Lističi želatine3

Kavakota

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Lističe želatine namoči v mrzlo vodo, nato vodo odlij in želatine ožemi (upoštevaj navodila proizvajalca).V kozici segrej rižev napitek, dodaj želatino (pazi, da ne zavre) in vse skupaj dobro premešaj, da se želatina raztopi.V drugo kozico zlij kuhano kavo, ji dodaj sladko smetano, med, rumenjaka, vanilijev sladkor in mešaj do brbotanja tekočine. Mešanico odstavi s plošče, vanjo vmešaj mešanico riževega napitka in želatine ter pri srednji temperaturi mešaj še pribl. 2 minuti. Pusti, da se zmes ohladi, nato jo vlij v kozarce in za nekaj ur (najbolje čez noč) postavi v hladilnik.

Sladko smetano stepi in jo nadevaj po ohlajeni panakoti ter posuj s kakavom.