Kavakota

Kavakota image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število kozarcev
    • 1,5   dl rižev napitek
    • 1,5   dl kava
    • 2   dl sladka smetana
    • 110   g med
    • 12   ml javorjev sirup
    • 2   jajčni rumenjak
    • 1   vanilijev sladkor
    • 3   lističi želatine

Priprava

    Lističe želatine namoči v mrzlo vodo, nato vodo odlij in želatine ožemi (upoštevaj navodila proizvajalca).V kozici segrej rižev napitek, dodaj želatino (pazi, da ne zavre) in vse skupaj dobro premešaj, da se želatina raztopi.V drugo kozico zlij kuhano kavo, ji dodaj sladko smetano, med, rumenjaka, vanilijev sladkor in mešaj do brbotanja tekočine. Mešanico odstavi s plošče, vanjo vmešaj mešanico riževega napitka in želatine ter pri srednji temperaturi mešaj še pribl. 2 minuti. Pusti, da se zmes ohladi, nato jo vlij v kozarce in za nekaj ur (najbolje čez noč) postavi v hladilnik.

    Sladko smetano stepi in jo nadevaj po ohlajeni panakoti ter posuj s kakavom.