Preprosto več za vas
Kokosov puding z breskvami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Sojin napitek Sojin napitek
(za koruzni škrob)
25 ml ml
Koruzni škrob Koruzni škrob20 g g
Kokosov napitek Kokosov napitek200 ml ml
Sladkor v prahu Sladkor v prahu10 g g
Sojin napitek Sojin napitek
(za puding)
25 ml ml
Vanilijev strok Vanilijev strok0,5
Breskvine polovice v sirupu Breskvine polovice v sirupu350 g g
Limonin sok Limonin sok
Dekoracija za slaščice Dekoracija za slaščice

Kokosov puding z breskvami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(6)

Priprava

V manjšo posodico dodaj koruzni škrob, 50 ml sojinega napitka, dobro premešaj in postavi na stran.

V posodo za kuhanje dodaj kokosovo mleko, sladkor v prahu, 50 ml sojinega napitka, vanilijo, dobro premešaj in zavri.

Nato postopoma, med konstantnim mešanjem dodajaj mešanico koruznega škroba in sojinega napitka.

Kuhaj okoli 1-2 minuti oziroma dokler se puding ne zgosti.

Kuhan kokosov puding prestavi v kozarčke in jih postavi v hladilnik za nekaj ur.

V posodo za mešanje dodaj breskvine polovice (odcejene), polovico stisnjene limone in vse skupaj dobro spasiraj s paličnim mešalnikom. Breskvin pire dodaj na ohlajen kokosov puding in dekoriraj po želji.

Serviraj še hladno.