Kokosov puding z breskvami

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Kokosov puding z breskvami image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število kozarcev
    • 25   ml sojin napitek za koruzni škrob
    • 20   g koruzni škrob
    • 200   ml kokosov napitek
    • 10   g sladkor v prahu
    • 25   ml sojin napitek za puding
    • 0,5   vanilijev strok
    • 350   g breskvine polovice v sirupu
    •   limonin sok
    •   dekoracija za slaščice

Priprava

    V manjšo posodico dodaj koruzni škrob, 50 ml sojinega napitka, dobro premešaj in postavi na stran.

    V posodo za kuhanje dodaj kokosovo mleko, sladkor v prahu, 50 ml sojinega napitka, vanilijo, dobro premešaj in zavri.

    Nato postopoma, med konstantnim mešanjem dodajaj mešanico koruznega škroba in sojinega napitka.

    Kuhaj okoli 1-2 minuti oziroma dokler se puding ne zgosti.

    Kuhan kokosov puding prestavi v kozarčke in jih postavi v hladilnik za nekaj ur.

    V posodo za mešanje dodaj breskvine polovice (odcejene), polovico stisnjene limone in vse skupaj dobro spasiraj s paličnim mešalnikom. Breskvin pire dodaj na ohlajen kokosov puding in dekoriraj po želji.

    Serviraj še hladno.