V manjšo posodico dodaj koruzni škrob, 50 ml sojinega napitka, dobro premešaj in postavi na stran.
Kokosov puding z breskvami
Sestavine
1
število kozarcev
-
- 25 ml sojin napitek za koruzni škrob
- 20 g koruzni škrob
- 200 ml kokosov napitek
- 10 g sladkor v prahu
- 25 ml sojin napitek za puding
- 0,5 vanilijev strok
- 350 g breskvine polovice v sirupu
- limonin sok
- dekoracija za slaščice
Priprava
V posodo za kuhanje dodaj kokosovo mleko, sladkor v prahu, 50 ml sojinega napitka, vanilijo, dobro premešaj in zavri.
Nato postopoma, med konstantnim mešanjem dodajaj mešanico koruznega škroba in sojinega napitka.
Kuhaj okoli 1-2 minuti oziroma dokler se puding ne zgosti.
Kuhan kokosov puding prestavi v kozarčke in jih postavi v hladilnik za nekaj ur.
V posodo za mešanje dodaj breskvine polovice (odcejene), polovico stisnjene limone in vse skupaj dobro spasiraj s paličnim mešalnikom. Breskvin pire dodaj na ohlajen kokosov puding in dekoriraj po želji.
Serviraj še hladno.