Preprosto več za vas
Kokosovo-pomarančni keksi − veganski in brez glutena

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pomarančni sok Pomarančni sok24 ml ml
Chia semena Chia semena10 g g
Zrele banane Zrele banane1
Mleti lešniki Mleti lešniki50 g g
Kokosova moka Kokosova moka60 g g
Rjavi sladkor Rjavi sladkor50 g g
Pomarančna lupina Pomarančna lupina
(bio)
34 g g

Kokosovo-pomarančni keksi − veganski in brez glutena

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Pečico segrejte na 175 stopinj.
Pomarančni sok zmešajte s semeni chia in pustite, da se 5 minut namakajo.

Banano pretlačite z vilicami.
Nato vse sestavine zmešajte in zgnetite v povezano testo.

Testo oblikujte v svaljek in ga narežite na približno centimeter debele rezine. Če je testo preveč drobljivo, ga za nekaj časa postavite v hladilnik. Nato oblikujte svaljek in ga narežite na rezine.

Kekse polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v ogreti pečici približno 15 minut, da se zlatorumeno zapečejo.

 

Hranilne vrednosti

Maščobe2,6 g Ogljikovi hidrati6,9 g Proteini1,7 g kCal62 kJ259