Pečico segrejte na 175 stopinj.Pomarančni sok zmešajte s semeni chia in pustite, da se 5 minut namakajo.
Kokosovo-pomarančni keksi − veganski in brez glutena
Sestavine
1
število pekačev
-
- 24 ml pomarančni sok
- 10 g chia semena
- 1 zrele banane
- 50 g mleti lešniki
- 60 g kokosova moka
- 50 g rjavi sladkor
- 34 g pomarančna lupina bio
Priprava
Banano pretlačite z vilicami.Nato vse sestavine zmešajte in zgnetite v povezano testo.
Testo oblikujte v svaljek in ga narežite na približno centimeter debele rezine. Če je testo preveč drobljivo, ga za nekaj časa postavite v hladilnik. Nato oblikujte svaljek in ga narežite na rezine.
Kekse polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v ogreti pečici približno 15 minut, da se zlatorumeno zapečejo.
Hranilne vrednosti
Kcal
62
Proteini (g)
1.7
Ogljikovi hidrati (g)
6.9
Maščobe (g)
2.6