Kokosovo-pomarančni keksi − veganski in brez glutena

Kokosovo-pomarančni keksi − veganski in brez glutena image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število pekačev
    • 24   ml pomarančni sok
    • 10   g chia semena
    • 1   zrele banane
    • 50   g mleti lešniki
    • 60   g kokosova moka
    • 50   g rjavi sladkor
    • 34   g pomarančna lupina bio

Priprava

    Pečico segrejte na 175 stopinj.Pomarančni sok zmešajte s semeni chia in pustite, da se 5 minut namakajo.

    Banano pretlačite z vilicami.Nato vse sestavine zmešajte in zgnetite v povezano testo.

    Testo oblikujte v svaljek in ga narežite na približno centimeter debele rezine. Če je testo preveč drobljivo, ga za nekaj časa postavite v hladilnik. Nato oblikujte svaljek in ga narežite na rezine.

    Kekse polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v ogreti pečici približno 15 minut, da se zlatorumeno zapečejo.

     

Hranilne vrednosti

Kcal 62
Proteini (g) 1.7
Ogljikovi hidrati (g) 6.9
Maščobe (g) 2.6