Kolač s kandiranimi češnjami

Kolač s kandiranimi češnjami image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 150   g pšenična moka
    • 50   g mleti mandlji
    • 2   g pecilni prašek
    • 110   g maslo
    • 100   g sladkor
    • 2   vanilijev sladkor
    • 24   ml olje
    • 2   jajca
    • 0,5   dl mleko
    • 200   g kandirane češnje

Priprava

    Pekač premera 19 cm namastimo ter obložimo s peki papirjem (po dnu in straneh). Kandirane češnje narežemo na polovičke.Pečico ogrejemo na 175° C.V posodi zmešamo suhe sestavine: moko, mandlje in pecilni prašek. Maslo, sladkor, vanilin sladkor in olje v drugi posodi penasto stepemo. Masa bo postala »bledo« rumena. Ob mešanju eno po eno dodamo jajce in nato postopoma še mleko. Počasi vmešamo še suhe sestavine in dodamo kandirane češnje. Masa bo postala precej gosta, mešamo jo, da je gladka. Enakomerno jo razporedimo po pekaču, po vrhu lahko za okras denemo še kakšno kandirano češnjo.Pečemo približno 55-65 minut, po potrebi po vrhu pokrijemo s folijo. Pečeno ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Poleg se prileže stepena sladka smetana in kepica vanilijevega sladoleda.