
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 150 g g | ||
Mleti mandlji Mleti mandlji | 50 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 2 g g | ||
Maslo Maslo | 110 g g | ||
Sladkor Sladkor | 100 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 2 | ||
Olje Olje | 24 ml ml | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Mleko Mleko | 0,5 dl dl | ||
Kandirane češnje Kandirane češnje | 200 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKolač s kandiranimi češnjami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač premera 19 cm namastimo ter obložimo s peki papirjem (po dnu in straneh). Kandirane češnje narežemo na polovičke.Pečico ogrejemo na 175° C.
V posodi zmešamo suhe sestavine: moko, mandlje in pecilni prašek. Maslo, sladkor, vanilin sladkor in olje v drugi posodi penasto stepemo. Masa bo postala »bledo« rumena. Ob mešanju eno po eno dodamo jajce in nato postopoma še mleko. Počasi vmešamo še suhe sestavine in dodamo kandirane češnje. Masa bo postala precej gosta, mešamo jo, da je gladka. Enakomerno jo razporedimo po pekaču, po vrhu lahko za okras denemo še kakšno kandirano češnjo.
Pečemo približno 55-65 minut, po potrebi po vrhu pokrijemo s folijo. Pečeno ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Poleg se prileže stepena sladka smetana in kepica vanilijevega sladoleda.