Preprosto več za vas
Kolač s kandiranimi češnjami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pšenična moka Pšenična moka150 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji50 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek2 g g
Maslo Maslo110 g g
Sladkor Sladkor100 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor2
Olje Olje24 ml ml
Jajca Jajca2
Mleko Mleko0,5 dl dl
Kandirane češnje Kandirane češnje200 g g

Kolač s kandiranimi češnjami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Pekač premera 19 cm namastimo ter obložimo s peki papirjem (po dnu in straneh). Kandirane češnje narežemo na polovičke.Pečico ogrejemo na 175° C.
V posodi zmešamo suhe sestavine: moko, mandlje in pecilni prašek. Maslo, sladkor, vanilin sladkor in olje v drugi posodi penasto stepemo. Masa bo postala »bledo« rumena. Ob mešanju eno po eno dodamo jajce in nato postopoma še mleko. Počasi vmešamo še suhe sestavine in dodamo kandirane češnje. Masa bo postala precej gosta, mešamo jo, da je gladka. Enakomerno jo razporedimo po pekaču, po vrhu lahko za okras denemo še kakšno kandirano češnjo.
Pečemo približno 55-65 minut, po potrebi po vrhu pokrijemo s folijo. Pečeno ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Poleg se prileže stepena sladka smetana in kepica vanilijevega sladoleda.