
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Korenje
Korenje (ostanki korenja - listi in steblo) | 120 g g | |
Česen Česen | 2 stroki strok | |
Parmezan Parmezan | 80 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 5 žlice žlica | |
Indijski oreščki Indijski oreščki | 60 g g | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Poper Poper | ščepec ščepec |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKorenčkov pesto
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Operemo in osušimo korenčkove liste in stebla, olupimo stroka česna in naribamo parmezan.Vse omenjeno damo v mešalnik/multipraktik, zraven pa še oreščke ter popopramo in posolimo. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo in dobijo teksturo drobtin. Nato med mešanjem postopoma prilivamo olivno olje in mešamo toliko časa, da dobimo gladek pesto.Pesto prestavimo v steklen kozarec in ga prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja. Kozarec zapremo s pokrovom in hranimo pesto v hladilniku.
Predlog za jed: Skuhamo svoje najljubše testenine in jih prelijemo s korenčkovim pestom.
Avtorji: učenci in učenke 3. b, OŠ Cerkvenjak, POŠ Vitomarci
Mentorica: Mateja Štancar