Korenčkov pesto

Korenčkov pesto image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 10 min

Sestavine

1 kozarec za vlaganje
    • 120   g korenje ostanki korenja - listi in steblo
    • 2   stroki česen
    • 80   g parmezan
    • 5   žlice olivno olje
    • 60   g indijski oreščki
    •   ščepec sol
    •   ščepec poper

Priprava

    Operemo in osušimo korenčkove liste in stebla, olupimo stroka česna in naribamo parmezan. Vse omenjeno damo v mešalnik/multipraktik, zraven pa še oreščke ter popopramo in posolimo. Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo in dobijo teksturo drobtin. Nato med mešanjem postopoma prilivamo olivno olje in mešamo toliko časa, da dobimo gladek pesto. Pesto prestavimo v steklen kozarec in ga prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja. Kozarec zapremo s pokrovom in hranimo pesto v hladilniku.

    Predlog za jed: Skuhamo svoje najljubše testenine in jih prelijemo s korenčkovim pestom.

    Avtorji: učenci in učenke 3. b, OŠ Cerkvenjak, POŠ Vitomarci

    Mentorica: Mateja Štancar