
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 500 g g | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Maslo Maslo | 20 g g | ||
Voda Voda | 2 dl dl | ||
Jabolčni kis Jabolčni kis | 12 ml ml | ||
Skuta Skuta | 250 g g | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 90 ml ml | ||
Korenje Korenje | 180 g g | ||
Česen v prahu Česen v prahu | 1,5 g g | ||
Sol Sol | 3 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKorenčkov štrudelj
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Iz presejane moke, zžvrkljanega jajca, stopljenega masla, tople vode (dodajaj jo postopoma po potrebi) in jabolčnega kisa zamesi testo. Premaži ga z oljem, pokrij in pusti počivati 30 minut, potem pa ga na tanko razvaljaj, najboljše da na večjem servetu. V skledi zmešaj skuto, kislo smetano in na tanko naribano korenje. Dodaj še česen v prahu in sol ter dobro premešaj. Na razvaljano testo enakomerno razporedi nadev (2 cm roba pusti nenamazanega). Testo s pomočjo serveta zarolaj v rulado, robove pa stisni skupaj s prsti. Pripravi dva kosa alufolije - naj bo daljša od štruklja. Alufolijo na tanko premaži z oljem in nanjo previdno zvrni štrukelj, robove pa zavij kot bombonček. Zavit štrukelj kuhaj 30-40 minut v vreli vodi - štrukelj naj bo z vodo v celoti pokrit. Kuhan štrukelj previdno odvij in nareži na kose.
Nasveti:korenčkov štrukelj postrezi kot prilogo mesnim jedem ali pa kot sladico (izpusti česen v prahu, zabeli z drobtinami in posuj s sladkorjem). Štrukelj serviraj z rjavo masleno omako (na ponvici stopi kos masla, v njem pa aromatiziraj strt strok česna in timijan. Malo posoli in popopraj in kuhaj približno 3 minute - česen naj ne počrni! Česen odstrani in štrukelj prelij z omako). Štrukelj lahko pripraviš tudi z že pripravljenim kupljenim testom. Štrukelj lahko skuhaš tudi v servetu, tega na robovih zaveži s kuhinjsko vrvjo ali elastikami.