Iz presejane moke, zžvrkljanega jajca, stopljenega masla, tople vode (dodajaj jo postopoma po potrebi) in jabolčnega kisa zamesi testo. Premaži ga z oljem, pokrij in pusti počivati 30 minut, potem pa ga na tanko razvaljaj, najboljše da na večjem servetu. V skledi zmešaj skuto, kislo smetano in na tanko naribano korenje. Dodaj še česen v prahu in sol ter dobro premešaj. Na razvaljano testo enakomerno razporedi nadev (2 cm roba pusti nenamazanega). Testo s pomočjo serveta zarolaj v rulado, robove pa stisni skupaj s prsti. Pripravi dva kosa alufolije - naj bo daljša od štruklja. Alufolijo na tanko premaži z oljem in nanjo previdno zvrni štrukelj, robove pa zavij kot bombonček. Zavit štrukelj kuhaj 30-40 minut v vreli vodi - štrukelj naj bo z vodo v celoti pokrit. Kuhan štrukelj previdno odvij in nareži na kose.
Korenčkov štrudelj
Sestavine
2
število porcij
-
- 500 g pšenična moka
- 1 jajca
- 20 g maslo
- 2 dl voda
- 12 ml jabolčni kis
- 250 g skuta
- 90 ml kisla smetana
- 180 g korenje
- 1,5 g česen v prahu
- 3 g sol
Priprava
Nasveti:korenčkov štrukelj postrezi kot prilogo mesnim jedem ali pa kot sladico (izpusti česen v prahu, zabeli z drobtinami in posuj s sladkorjem). Štrukelj serviraj z rjavo masleno omako (na ponvici stopi kos masla, v njem pa aromatiziraj strt strok česna in timijan. Malo posoli in popopraj in kuhaj približno 3 minute - česen naj ne počrni! Česen odstrani in štrukelj prelij z omako). Štrukelj lahko pripraviš tudi z že pripravljenim kupljenim testom. Štrukelj lahko skuhaš tudi v servetu, tega na robovih zaveži s kuhinjsko vrvjo ali elastikami.