Preprosto več za vas
Korenčkov štrudelj

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Pšenična moka Pšenična moka500 g g
Jajca Jajca1
Maslo Maslo20 g g
Voda Voda2 dl dl
Jabolčni kis Jabolčni kis12 ml ml
Skuta Skuta250 g g
Kisla smetana Kisla smetana90 ml ml
Korenje Korenje180 g g
Česen v prahu Česen v prahu1,5 g g
Sol Sol3 g g

Korenčkov štrudelj

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(2)

Priprava

Iz presejane moke, zžvrkljanega jajca, stopljenega masla, tople vode (dodajaj jo postopoma po potrebi) in jabolčnega kisa zamesi testo. Premaži ga z oljem, pokrij in pusti počivati 30 minut, potem pa ga na tanko razvaljaj, najboljše da na večjem servetu. V skledi zmešaj skuto, kislo smetano in na tanko naribano korenje. Dodaj še česen v prahu in sol ter dobro premešaj. Na razvaljano testo enakomerno razporedi nadev (2 cm roba pusti nenamazanega). Testo s pomočjo serveta zarolaj v rulado, robove pa stisni skupaj s prsti. Pripravi dva kosa alufolije - naj bo daljša od štruklja. Alufolijo na tanko premaži z oljem in nanjo previdno zvrni štrukelj, robove pa zavij kot bombonček. Zavit štrukelj kuhaj 30-40 minut v vreli vodi - štrukelj naj bo z vodo v celoti pokrit. Kuhan štrukelj previdno odvij in nareži na kose.

Nasveti:korenčkov štrukelj postrezi kot prilogo mesnim jedem ali pa kot sladico (izpusti česen v prahu, zabeli z drobtinami in posuj s sladkorjem). Štrukelj serviraj z rjavo masleno omako (na ponvici stopi kos masla, v njem pa aromatiziraj strt strok česna in timijan. Malo posoli in popopraj in kuhaj približno 3 minute - česen naj ne počrni! Česen odstrani in štrukelj prelij z omako). Štrukelj lahko pripraviš tudi z že pripravljenim kupljenim testom. Štrukelj lahko skuhaš tudi v servetu, tega na robovih zaveži s kuhinjsko vrvjo ali elastikami.