Priprava
V mešalnik stresi 2/3 splaknjene in odcejene kuhane koruze, peteršilj, čebulo, jajce, sol in poper in na grobo zmiksaj. Zmiksano zmes prenesi v skledo, nato pa dodaj še preostalo koruzo, moko in pecilni prašek ter premešaj le toliko, da dobiš homogeno zmes. V ponvi segrej 2 žlici olja, nato pa oblikuj polpete tako, da daš na ponev skupaj po dve žlici zmesi. Polpete peci približno 3 minute na vsaki strani - vmes jih enkrat previdno obrni. Po tri polpete na osebo serviraj na krožnik, okrasi z žlico kisle smetane in potresi z malo sesekljanega peteršilja ter postrezi.
NASVETSestavine lahko zmiksaš s paličnim mešalnikom ali pa v multipraktiku.Namesto rdeče čebula lahko uporabiš tudi rjavo ali belo ali pa kar mlado čebulo. Uporabi polnozrnato ali navadno pšenično moko. Zmiksano zmes ter koruzo, moko in pecilni prašek ne mešaj preveč močno, da polpeti ne bodo trdi. Polpete lahko popečeš na navadnem olju ali pa na kokosovi maščobi. Polpete postrezi kar tako ali pa jih okrasi s kislo smetane ali grškim jogurtom. Polpeti so odlični ob krompirjevi solati, v burgerjih ali pa k solati z malo kruha. Polpeti se odlično tudi pogrejejo - pogrej jih v mikrovalovni pečici ali pa v ponvi z malo olja.