
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Kostanj Kostanj | 250 g g | |
Buča Buča | 150 g g | |
Olje Olje | 3 žlice žlica | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 2 stroki strok | |
Zelena Zelena | 80 g g | |
Krompir Krompir | 2 | |
Korenček Korenček | 1 | |
Jušna osnova Jušna osnova | 1,2 l l | |
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | 100 ml ml | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Poper Poper | ščepec ščepec | |
Muškatni orešček Muškatni orešček | 0,25 žličk žlička | |
Peteršilj Peteršilj | pesti pest |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKostanjeva enolončnica
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kuhan kostanj olupimo in pretlačimo v pire. Bučo olupimo in narežemo na manjše kocke. Pustimo ob strani.
V večjem loncu segrejemo olje in na njem prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo na kocke narezan gomolj zelene. Premešamo in pražimo pet do sedem minut. Dodamo sesekljan česen, in ko zadiši, prilijemo jušno osnovo. Zavremo, odstavimo z ognja in z ročnim mešalnikom zmešamo do gladke teksture. Prestavimo nazaj na ogenj in dodamo na kocke narezan krompir, korenje in bučo. Kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut in občasno premešamo. Ko je zelenjava kuhana, dodamo kostanjev pire in smetano za kuhanje. Premešamo ter začinimo z zeliščno soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Juho odstavimo in primešamo še sveže sesekljan peteršilj. Postrežemo toplo.
Predlog za postrežbo: Kostanjevo enolončnico lahko s paličnim mešalnikom spasiramo v kremno juho, h kateri se odlično priležejo kruhove kocke in popečena slanina.
Avtorji: 15 učencev OŠ Glazija Celje
Mentorici: Nina Wesenschegg in Irena Virant Kranjc