Preprosto več za vas
Kostanjeva enolončnica

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Kostanj Kostanj250 g g
Buča Buča150 g g
Olje Olje3 žlice žlica
Čebula Čebula1
Česen Česen2 stroki strok
Zelena Zelena80 g g
Krompir Krompir2
Korenček Korenček1
Jušna osnova Jušna osnova1,2 l l
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje100 ml ml
Sol Sol ščepec ščepec
Poper Poper ščepec ščepec
Muškatni orešček Muškatni orešček0,25 žličk žlička
Peteršilj Peteršilj pesti pest

Kostanjeva enolončnica

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Kuhan kostanj olupimo in pretlačimo v pire. Bučo olupimo in narežemo na manjše kocke. Pustimo ob strani.

V večjem loncu segrejemo olje in na njem prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo na kocke narezan gomolj zelene. Premešamo in pražimo pet do sedem minut. Dodamo sesekljan česen, in ko zadiši, prilijemo jušno osnovo. Zavremo, odstavimo z ognja in z ročnim mešalnikom zmešamo do gladke teksture. Prestavimo nazaj na ogenj in dodamo na kocke narezan krompir, korenje in bučo. Kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut in občasno premešamo. Ko je zelenjava kuhana, dodamo kostanjev pire in smetano za kuhanje. Premešamo ter začinimo z zeliščno soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Juho odstavimo in primešamo še sveže sesekljan peteršilj. Postrežemo toplo.

Predlog za postrežbo: Kostanjevo enolončnico lahko s paličnim mešalnikom spasiramo v kremno juho, h kateri se odlično priležejo kruhove kocke in popečena slanina.

Avtorji: 15 učencev OŠ Glazija Celje

Mentorici: Nina Wesenschegg in Irena Virant Kranjc